Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές...

Παναθηναϊκός

Ακόμα δεν έχει αρχίσει καλά καλά η φετινή σεζόν και με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως για μια ακόμα φορά θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Γράφει ο Κώστας Λουριδάς

Αν και η χρονιά ξεκίνησε με την πρόκριση επί της Γκαμπάλα και την άτυπη εκδίκηση που πήρε το τριφύλλι για τον προ ετών αποκλεισμό του από τους Αζέρους, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο ικανοποιητικά.

Αρχικά, ήρθε η διπλή ήττα από την Μπιλμπάο που συνδυάστηκε με την απουσία από τα Ευρωπαϊκά σαλόνια για μία ακόμα φορά επί Αλαφούζου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πράσινοι έχουν βγει (κατά πάσα πιθανότητα) από την 3η αγωνιστική εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και το μόνο που απομένει πλέον είναι το κύπελλο της… παρηγοριάς.

Στον τίτλο του άρθρου, αναφέρθηκα για το έργο που θα είμαστε και φέτος θεατές, όμως δεν εννοώ αποκλειστικά την μη ύπαρξη ουσιαστικών στόχων από την αρχή της χρονιάς. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ως δια μαγείας θα αρχίσει να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, θα φορμαριστεί στο δεύτερο γύρο, θα πάρει ντέρμπι, όμως το τελικό του πλασάρισμα θα είναι ξανά στις θέσεις 2η-4η.

Τι θέλω να πω; Ότι στην ομάδα μας βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να ξεκινάει η χρονιά, να μένουμε εκτός στόχων και εκ των υστέρων να παίζουμε το ποδόσφαιρο που θα έπρεπε να παίζουμε από την αρχή.

Αυτό τι δείχνει; Δείχνει αφενός ότι ορισμένοι παίκτες δεν αντέχουν τον πρωταθλητισμό και αφετέρου ότι η διοίκηση έχει αυτοκτονικές τάσεις καθώς έχει δουλεμένη ομάδα και τη “διαλύει” κάθε καλοκαίρι, αντί να κάνει λίγες και ποιοτικές προσθήκες που θα την εκτοξεύσουν.

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο τριφύλλι… Μακάρι να μπορούσε ο Αλαφούζος να τα έφτιαχνε όλα και να φέρει τον Παναθηναϊκό και πάλι στην κορυφή. Μιλώντας όμως ρεαλιστικά, δεν μπορεί, ωστόσο είναι θετικό ότι το βλέπει και ο ίδιος και κάνει στην άκρη για τον επόμενο.

Υ.Γ. Πολλά ονόματα ακούστηκαν και θα ακουστούν για συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι υπομονή για να ξεκαθαρίσει το θέμα της εισόδου του Δημήτρη στην ΠΑΕ και μετά ας εξετάσουμε τα ονόματά. Βήμα – βήμα…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News