Κατέβηκε στα αποδυτήρια ο Παρθενόπουλος - Το «ηλεκτροσόκ» που έφερε τη νίκη!

Κατέβηκε στα αποδυτήρια ο Παρθενόπουλος - Το «ηλεκτροσόκ» που έφερε τη νίκη!

Το -15 του πρώτου ημιχρόνου και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ανάγκασαν τον Βασίλη Παρθενόπουλο να κατέβει στα αποδυτήρια και να μιλήσει στους παίκτες.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται για τον ήρεμο χαρακτήρα του, ωστόσο, στον αγώνα με την Ζαλγκίρις υποχρεώθηκε να αφυπνίσει τους παίκτες του Ράντονιτς και βάσει του αποτελέσματος, τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NOVA.

Στη διακοπή για το ημίχρονο και ενώ το ΟΑΚΑ «έβραζε» από το 27-42 που έδειχνε ο πίνακας του σκορ, ο Βασίλης Παρθενόπουλος ανέφερε σε όλη την ομάδα πως εκπροσωπούν ένα μεγάλο σύλλογο και πως δεν ήταν τιμητική η εικόνα τους στο πρώτο μέρος.

Το περιστατικό σχολίασε στη Nova και ο Πάρις Λι, ο οποίος ανέφερε με τη σειρά του, πως δεν του άρεσαν όσα είδε στο πρώτο μέρος τόσο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και τα δυσαρεστημένα πρόσωπα των φιλάθλων περιμετρικά του παρκέ: «Δεν ήθελα να πάω εκεί την κουβέντα. Με το που τον είδα έτσι ήθελα να βγω έξω και να αλλάξω την εικόνα μου και της ομάδας. Και το καταφέραμε», σημείωσε ο Λι.

Το ματς

Η… χειμαρρώδης εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε την αμφισβήτηση που δέχθηκε στο πρώτο, με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να συνθλίβει τη Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ και γράφοντας το δύο στα δύο επί των Λιθουανών τη φετινή σεζόν στη Euroleague.

Με απόλυτο οδηγό σε άμυνα και επίθεση τον… εξωπραγματικό Πάρις Λι το «τριφύλλι» συνέτριψε τους φιλοξενούμενους με το τελικό 89-65, για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 8-13, δίνοντας τέλος στο σερί νικών των Λιθουανών (μετρούσε 5 νίκες) και στερώντας τους την ευκαιρία να πατήσουν τετράδα (έχουν πλέον ρεκόρ 12-9).

Από το -15 του ημιχρόνου (27-42) και τις αποδοκιμασίες, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε στην επανάληψη την απόλυτη αποθέωση. Με ιθύνοντα νου του «πράσινου» ξεσπάσματος τον Πάρις Λι (σημείωσε τους 22 από τους 24 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο-career high) και τα τρίποντα να πέφτουν… βροχή (9/11 από τα 1/8 του πρώτου μέρους) το «τριφύλλι» πάτησε γκάζι από την τρίτη περίοδο και δεν κοίταξε πίσω… Όσο μάλιστα εντυπωσιακή ήταν η παραγωγικότητα του, άλλο τόσο ήταν και η άμυνα του, η οποία περιόρισε τους Λιθουανούς στους 23 πόντους στην επανάληψη, έχοντας δώσει τέλος στην κυριαρχία τους στη ρακέτα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News