Κάτας: Τι είπε για το μεταγαρφές-μπάτζετ της νέας σεζόν και τον Δ. Γιαννακόπουλο

Κάτας: «Αυτό, πρέπει να το θυμόμαστε πάντα»

Ο Όντεντ Κάτας μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για την τρέλα των οπαδών του Παναθηναϊκού, το μπάτζετ της νέας σεζόν, αλλά και το Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Κάτας παραχώρησε συνέντευξη στην Walla και σε πρώτη φάση απάντησε για την στιγμή που τον ενθουσίασε στην μέχρι στιγμής πορεία του στον πάγκο των «πράσινων»: «Ήταν πριν από ένα μήνα. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και ο ενθουσιασμός ήταν… παντού. Την επόμενη μέρα ξύπνησα με έναν παράξενο θόρυβο κραυγών. Βγήκα στη βεράντα και είδα δέκα οπαδούς να φωνάζουν το όνομά μου και συνθήματα της ομάδας. Δεν ξέρω καν πώς έμαθαν που μένω».

Παράλληλα σχολίασε για το «αιώνιο» ντέρμπι: «Αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό για μένα γιατί καταλαβαίνω το νόημά του, αλλά δεν ασχολούμαι ακόμα με αυτό το αποτέλεσμα. Προτιμώ να κρίνω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω και τη διαδικασία που περνάει η ομάδα. Είχαμε μια ώθηση στο κομμάτι της ενέργειας και της εμπιστοσύνης μέχρι που ήρθε το πρόβλημα με τον Covid-19. Οκτώ παίκτες μας μολύνθηκαν, ολόκληρη η ομάδα σταμάτησε να λειτουργεί για δύο εβδομάδες και κάναμε τρία βήματα πίσω».

Σχετικά με το αν αυτή η αναγκαστική διακοπή τον φοβίζει και αν επηρεάζει τους μακροπρόθεσμους στόχους του στον «πράσινο» πάγκο, ανέφερε:

«Ναι, φοβάμαι, αλλά θέλω να πιστέψω ότι όποιος είναι γύρω μου κοιτάζει και βλέπει την δουλειά μας. Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας, βλέπω μια βελτίωση στον τρόπο που παίζουμε στο γήπεδο. Πρέπει να τελειώσουμε καλά αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν δύο τρόπαια για εμάς. Η Ευρωλίγκα έφυγε λίγο από τα χέρια μας, αλλά πρέπει να σηκωθούμε και να είμαστε όπως πρέπει, ακόμα και όταν χάνουμε».

Για τις μεταγραφές και την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν: «Ένας καλός οργανισμός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και να δει πώς μπορεί να ενισχυθεί. Γίνεται πολύ πιο δύσκολο όταν το μπάτζετ βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βρούμε “ευκαιρίες”. Πρέπει να προχωρήσουμε σε έξυπνες επιλογές».

Για τον Μάριο Χεζόνια: «Η σύνδεσή του με το κοινό είναι πολύ τρελή. Δεν έπαιξε εδώ, δεν είναι Έλληνας. Δεν έχω δει ξανά κάτι αντίστοιχο. Στόχος μου είναι να τον εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα γίνεται αυτή τη σεζόν, δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Επί του παρόντος, εργαζόμαστε με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός μας θα παραμείνει στο κάτω μέρος της Euroleague. Δεν ξέρω αν αυτό θα αλλάξει. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, δεν συμμετέχει σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News