Κάτας: «Πλήγωσα την ομάδα και νιώθω υπεύθυνος»

Κάτας: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ

Ο Όντεντ Κάτας ένιωσε την ανάγκη να πει πως «πλήγωσε» φέτος την Χάποελ Ιερουσαλήμ με την αποχώρησή του από τον πάγκο του συλλόγου από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά:

«Η φάση των ομίλων είναι σημαντική, έχει να κάνει με το μομέντουμ και την τύχη σου. Πρέπει να κάνουμε τα καλά μας παιχνίδια την κατάλληλη στιγμή και να δείξουμε τις ικανότητές μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο όμιλος που κληρωθήκαμε φαίνεται βατός. Όμως, δεν υποτιμώ την Τσεχία και την Πολωνία, οι οποίες πήραν υψηλές θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως και να ‘χει, είναι μια βατή κλήρωση. Σίγουρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν και θα είναι δύσκολο», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του και συνέχισε:

«Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποιοι παίκτες και ποιοι προπονητές θα βρίσκονται σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και ποιους θα έχουμε απέναντί μας. Η Φινλανδία, για παράδειγμα, είναι εξαιρετική ομάδα. Διαθέτει παίκτες που έχουν πετύχει στην Euroleague και το ΝΒΑ. Επίσης, η Πολωνία και η Τσεχία διαθέτουν εμπειρία. Ειδικά η Τσεχία είναι επικίνδυνη και ποιοτική».

Αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο του Ισραήλ, ο κόουτς Κάτας τόνισε: «Δεν γνωρίζω ακόμα αν θα προπονήσω στο Eurobasket 2022. Ελπίζω να βρεθεί η λύση, για να τα καταφέρω. Συνήθως δεν έχω τόσο ενδιαφέρον όταν βλέπω κληρώσεις, αλλά σήμερα ένιωσα ενθουσιασμένος. Τον ίδιο ενθουσιασμό νιώθω εδώ και τέσσερα χρόνια. Φαίνεται πως έχουμε την εμπειρία που χρειάζεται. Θα χαρώ αν είμαι μέρος της προσπάθειας». 

Τέλος, σε ερώτηση για την πρώην ομάδα του, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την πορεία της την τρέχουσα σεζόν, απάντησε: «Μου λείπει η ομάδα και η πόλη. Νιώθω ακόμα υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στο κλαμπ. Πιστεύω πως κάτι μέσα στην ομάδα “έσπασε”. Όταν έφυγα δεν ήμασταν στο πικ μας, όμως είχαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η αποχώρησή μου δεν βοήθησε, γνωρίζω πως πλήγωσα την ομάδα και νιώθω υπεύθυνος. Ελπίζω να βρει τον δρόμο της».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News