Κατά των μέτρων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Προσυπογράφουν τον μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Κατά των μέτρων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Προσυπογράφουν τον μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Την αντίθεση της για μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την πληρότητα των γηπέδων εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας βάζουν στο στόχαστρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι σημερινές ανακοινώσεις προσυπογράφουν κατ’ ουσία το μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακολούθησε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας στους εντός έδρας αγώνες της και επ’ ουδενί αποδέχεται τον ισχυρισμό ότι οι αποφάσεις για παρουσία το μέγιστο 1.000 φιλάθλων ανά παιχνίδι, προέκυψαν από την έλλειψη εφαρμογής των πρωτοκόλλων. Ασφαλώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, πλην όμως είναι απολύτως ακατανόητο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο τη στιγμή που σε άλλα δημόσια θεάματα, εκδηλώσεις όπως και μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (νωπές είναι οι μνήμες του συνωστισμού σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ), δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης.

Φυσικά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ορθώς παραμένουν σε σχετικά εύρυθμη λειτουργία χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι, κλπ. Στον αντίποδα ουδείς δύναται να κατανοήσει πώς την ίδια στιγμή τα ανοιχτά γήπεδα οδηγούνται στο κλείσιμο, τη στιγμή που θαμώνες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης δεν φορούν καν προστατευτική μάσκα.

Κρίνουμε δε παντελώς πρόχειρη και ανεφάρμοστη την υποχρέωση επιλογής του 10% των εκατομμυρίων φιλάθλων του συλλόγου μας, προκειμένου να παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού.

Ως εκ τούτου αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει εν τω συνόλω τις σημερινές ανακοινώσεις. Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι στη δέσμη μέτρων που θα επαναδιατυπώσει τις σημερινές άτοπες αποφάσεις, θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των ΠΑΕ, όπως αυτές θα διαμορφωθούν μέσω του θεσμικού οργάνου μας, της Super League.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News