Κατά Κοντονή και οι Παναθηναϊκοί Κύπρου

Κατά Κοντονή και οι Παναθηναϊκοί Κύπρου

Την εναντίωση του απέναντι στην απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για το κλείσιμο της Θύρας 13, εξέφρασε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα από την πρωτοφανή απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού της χώρας, κ. Σταύρου Κοντονή, για το κλείσιμο των Θυρών 13 και 14 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ οικογένεια σε Ελλάδα και Κύπρο παρακολουθεί τις εξελίξεις αποσβολωμένη μετά από αυτή την ιστορικής σημασίας ενέργεια.

[ads2]

Αυτή η απόφαση είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, Υπουργός της Κυβέρνησης επεμβαίνει με τέτοιο άμεσο και ακραίο τρόπο στον αθλητισμό, κάτι το οποίο όμως έχει καταφέρει μετά από την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.

Ο κ. Κοντονής σε μια προσπάθεια του για πάταξη της βίας, όπως είχε διαμηνύσει στην αρχή της θητείας του, έκρινε πως ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και δη η ΘΥΡΑ 13, είναι η αιτία για όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου το οποίο δεινοπαθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Ένα ποδόσφαιρο που παραπαίει και προσπαθεί να σταθεί όρθιο μέσα από Παράγκες, σκάνδαλα στημένων αγώνων, “Koriopolis” και εγκληματικών οργανώσεων, που όλα βρίσκουν ενορχηστρωτή και άρχοντα τον εκάστοτε Πρόεδρο της ομάδας του Δημοσίου και καλύπτονται από το πέπλο της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και της ΑΝΟΧΗΣ από το κράτος.

Αναμφίβολα, ο κάθε νοήμων πολίτης και φίλαθλος της χώρας που άκουσε τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Ελληνικής Βουλής στις προγραμματικές του δηλώσεις στις 5 Οκτωβρίου 2015, να θέτει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο ως έναν από τους άμεσους στόχους της Κυβέρνησης του, σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, τουλάχιστον, απορεί. Κάτι το οποίο ο κ.Πρωθυπουργός είχε επαναλάβει πέντε μέρες αργότερα, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, λέγοντας πως “Το κράτος και το παρακράτος των τραμπούκων δεν ακουμπάει σε εμάς. Δεν πρόκειται να μας αποτρέψει να κάνουμε πίσω.”

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Υφυπουργός της ούτω καλούμενης κάθαρσης, διακήρυξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο προς όλους πως, επιτέλους, θα μπει ένα τέλος σε αυτή την αδικία που βιώνουμε από το 1996 και έπειτα μετά από την δήλωση του στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 6 Οκτωβρίου 2015, «Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους».

Αυτές οι εξαγγελίες, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υφυπουργέ γιατί δεν εφαρμόστηκαν; Τι έγινε στο μεταξύ; Ποιος ή ποιοι προσπάθησαν να σας εκβιάσουν; Ποιοι είναι οι τραμπούκοι που προσπάθησαν να σας χρηματίσουν;
Απλά, αναπάντητα ερωτήματα που εξηγούν την στροφή 180 μοιρών της Κυβέρνησης σας απέναντι στη διαφθορά και στο παρακράτος που διοικεί το ποδόσφαιρό μας.
Αυτό το κράτος δικαίου και ισονομίας που προαναγγείλατε και γεμίσατε με ελπίδα τον ελληνικό φίλαθλο κόσμο, αυτό το κράτος είναι που ψάχνουμε.
Αυτό είναι το κράτος που επιθυμείτε;
Ένα κράτος που αντί να πολεμά τη διαφθορά, να συνομιλεί μαζί της;
Ένα κράτος που αντί να πολεμήσει το πρόβλημα στη ρίζα του, το διαιωνίζει;
Ένα κράτος που αντί να προστατεύει τους θεσμούς και τα ανεξάρτητα όργανα της πολιτείας, παρεμβαίνει σε αυτά, προασπίζοντας το σαθρό σύστημα και τους υπόδικους πρωταγωνιστές του;

Με αφορμή, λοιπόν, τον αδικαιολόγητα αναβληθέντα αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 21 Νοεμβρίου 2015, η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει την ομάδα μας με την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων, 190.000 ευρώ σε χρηματικό πρόστιμο και τον μηδενισμό της για τον αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο, φέρνοντας στο μυαλό όλων μας το γνωστό στίχο, “Mα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο”…

Όμως, δεν έφτανε, φαίνεται, αυτό και ο κ. Κοντονής τιμώρησε την ομάδα μας με χρηματικό πρόστιμο 90.000 και ΛΟΥΚΕΤΟ στις θύρες 13 και 14 μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενισχύοντας το διεφθαρμένο σύστημα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το αίσθημα της αδικίας και της ανισονομίας που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κάθε πράξη βίας είναι άκρως καταδικαστέα από όλους μας. Δεν μπορεί, όμως, όπως και δεν προβλέπεται σε κανένα πειθαρχικό κανονισμό, η ΑΝΑΒΟΛΗ ενός αγώνα χάρη σε μια φωτοβολίδα που πέφτει πριν από την έναρξη του. Η ανακοίνωση της διακοπής του αγώνα έφερε τον απόλυτα δικαιολογημένο εκνευρισμό στους οπαδούς και στην αναμενόμενη έξαρση της βίας στο χώρο του γηπέδου μας. Άλλωστε, σε ποιο άλλο γήπεδο της οικουμένης θα μπορούσε να έφερνε κάτι διαφορετικό; Ειδικότερα, όταν αναφερόμαστε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας. Δεν καταλάβαμε όμως, ποιος αποφάσισε την αναβολή του αγώνα αυτού.

Λίγες μέρες, αργότερα, άναυδη, η φίλαθλη κοινή γνώμη έμαθε μετά από την δική σας παραδοχή, κε.Κοντονή, για τις συνομιλίες σας, την ώρα που το παιχνίδι ήταν στον αέρα, με το Διευθύνoντα Σύμβουλο της ομάδας του Πειραιά, Ιωάννη Βρέντζο, αλλά και με τον πέντε(!) φορές κακουργηματικά κατηγορούμενο, λόγω της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνει το χώρο του ποδοσφαίρου, Ευάγγελο Μαρινάκη, στον οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Κάτι για το οποίο έχετε δηλώσει, λίγες μέρες πριν, πως θεωρούσατε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας να μιλήσετε μαζί του.
Το φλέγον ερώτημα που τίθεται είναι από ποιό τηλέφωνο σας κάλεσε ο υπόδικος πρόεδρος ; Από το Πακιστανικό; ……

Η διαφθορά φέρνει τη βία κύριοι. Αυτή η ατιμωρησία και η ανοχή 20 ολόκληρων ετών έχει φτάσει τον κόσμο στις ακραίες του αντιδράσεις. Η ισονομία που περιμέναμε παρέμεινε παράσταση για ένα ρόλο και επίδειξη δύναμης.

Το 2013, με την επιστροφή μας στην κοιτίδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ οικογένειας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είχαμε μια συσπείρωση, μια ενότητα που ενόχλησε το σύστημα. Είχαμε καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως η ενότητα που χτίσαμε με την επιστροφή μας στην ιστορική έδρα μας, θα επαναφέρει τον σύλλογο στην πρώτη θέση.
Το σύνθημα μας για “ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ” μας έφερε όλους κοντά σε αυτό που θέλουμε, τον δυνατό και αδιαίρετο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Δεν είναι θέμα ΘΥΡΑΣ 13, ούτε οργανωμένων και “ανοργάνωτων” οπαδών. Δεν είναι απλά ένα ζήτημα, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή Ερασιτέχνη. Είναι ζήτημα ύπαρξης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, είναι ζήτημα 108 χρόνων ένδοξης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Ιστορίας. Η ποινή είναι πολύ πιο σοβαρή και σημαντική από ένα ψυχρό κλείδωμα μια θύρας, μια κερκίδας, των τσιμέντων και μιας πόρτας…

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο το κλείσιμο της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και την απομάκρυνση μας από την ιστορική μας έδρα. Θέλουν να πετύχουν ότι έχουν κάνει και με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που απομακρύνοντας μας από το ιστορικό κλειστό “ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ”, παραχάραξαν την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και του ελληνικού αθλητισμού.
Αυτό θέλουν να κάνουν και με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.
Να τον ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ!
Το “ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ” που βροντοφωνάξαμε μετά την ήττα στο πρώτο ντέρμπι στην επιστροφή στο σπίτι μας, στις 2 Νοεμβρίου 2013, έδειξε σε ΟΛΟΥΣ την νέα εποχή που έμπαινε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Αυτό ακριβώς φοβήθηκαν και θέλουν να διαλύσουν…
Τώρα είναι τα ΔΥΣΚΟΛΑ!

Το σχέδιο τους είναι σε ισχύ. Με το αρχικό κλείσιμο των θυρών θα παρουσιάσουν τη Λεωφόρο μας, ως ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδοσφαιρικούς αγώνες με σκοπό να μας στείλουν, στο κρύο και αφιλόξενο ΟΑΚΑ. Θέλουν το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τα κέντρα αποφάσεων μας θέλουν άβουλους, ακέφαλους και άστεγους μακριά από το σπίτι μας… Θέλουν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, σε ένα Παναθηναϊκάκι της σφαλιάρας, της δεύτερης θέσης, της εσωστρέφειας και της διχόνοιας.

Με λάθος ΣΥΛΛΟΓΟ τα βάλατε κ.Κοντονή. Με λάθος ΛΑΟ…

Μια πρώτη γεύση την πήρατε την Τρίτη, με 300 οπαδούς έξω από τα Κεντρικά Γραφεία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Την Πέμπτη, με 800 άτομα έξω από τη Βουλή των Ελλήνων και έπειτα στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ και της Ν.Δ.

Την Παρασκευή, 1000 Παναθηναϊκοί σας περίμεναν έξω από το Χίλτον για την κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών η οποία ήθελε να σας βραβεύσει για την προσφορά σας στον Ελληνικό Αθλητισμό, αλλά εσείς δεν ήρθατε ποτέ.

To πράσινο κύμα στη Λιβαδειά, των 2000 οπαδών να φωνάζουν ΔΥΝΑΜΙΚΟ παρών και να προειδοποιούν με ΕΙΡΗΝΙΚΟ τρόπο.

Εσείς επιλέξατε τον πόλεμο μαζί μας…

Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, δεν συμβιβάζεται, δεν σιωπά…

Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, επαγρυπνεί και αντιδρά!

Το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τσουνάμι είναι έτοιμο να ξεχυθεί στους δρόμους, με δράσεις για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου.

Δεν ζητούμε αναστολή της ποινής, ούτε ειδική μεταχείριση.

Ζητούμε το τέλος της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Ζητούμε δικαιοσύνη και ισονομία.

Αδελφέ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ,

Βγες στο δρόμο, φώναξε, υπερασπίσου το ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΟ!

Φτάνει πια η ανοχή και ο συμβιβασμός …

Διεκδίκησε τις Κυριακές της τελευταίας 20ετίας που σου έκλεψαν…που μας έκλεψαν…

Διεκδίκησε τους τίτλους που σου έκλεψε η ομάδα του δημοσίου…

Ζήτα πίσω τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που σου έχουν αιχμαλωτίσει.

Γιατί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σημαίνει να μην συμβιβάζεσαι…

Γιατί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ!

Από την ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΠΡΟ καλούμε σε ενότητα όλες τις ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕΣ δυνάμεις, ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη, όλης της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ οικογένειας σε συστράτευση,

Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν στερήσει…

Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν…

Για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουν οραματιστεί ο Γεώργιος Καλαφάτης και ο Απόστολος Νικολαΐδης…

Γιατί Σύλλογος Μεγάλος Δεν Υπάρχει Άλλος…

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News