Καστίγιο: «Είχα πρόταση από Παναθηναϊκό - Δεν υπήρχε καμία παράγκα!»

Καστίγιο: «Είχα πρόταση από Παναθηναϊκό - Δεν υπήρχε καμία παράγκα!»

Ο Νέρι Καστίγιο αποκάλυψε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό μέσω του Αντωνιάδη, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε παράγκα στο ελληνικό πρωτάθλημα τη δεκαετία που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο gazzetta.gr:

Τότε Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν καλές ομάδες. Εγώ τον Ντέμη τον θαύμαζα, παιχταράς, μας έπαιζε μόνος του. Κάθε χρόνο έλεγα ότι θα έρθει, αλλά κάθισε στην ΑΕΚ. Τον παραδέχθηκα γι’αυτό. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ καλύτερη ομάδα από εμάς. Ούτε το 2004, δεν το δέχομαι. Απλώς εμείς δεν ήμασταν καλά.

Στον Ολυμπιακό τότε, ό,τι κι αν γινόταν, εμείς ξέραμε ότι θα κερδίσουμε. Όχι αυτά που λένε, με διαιτησίες και τέτοια. Εμείς το ξέραμε, γιατί είχαμε αυτό το παραπάνω που δεν είχε ο Παναθηναϊκός. Ξέραμε ότι στα δύσκολα θα εμφανιζόταν ο Τζόλε, θα εμφανιζόταν ο Γιαννακόπολος, ο Ζιοβάνι, ο Νέρι, ο Γεωργάτος, κάποιος.

Διαιτησία.

«Ποια διαιτησία; Όταν το ματς τελείωνε 5-0; Αντε, αν δεν σε βοηθούσε η διαιτησία να τελείωνε 3-0. Εδώ στην Ελλάδα τα κάνετε όλα έτσι. Τα θεωρείται μαϊμουδιές. Αυτό είναι πρόβλημα της κοινωνίας όμως. Όχι δικό μου, του Τζόλε, του Ζίο, του Καραγκούνη, του Κατσουράνη. Εμείς τα ματς τα κερδίζαμε 3-0, 1-4 στη Λεωφόρο… Πού είναι η παράγκα; Στη Ριζούπουλη 3-0. Με την ΑΕΚ 6-0 και 6-2…».

Στη Ριζούπολη λένε ότι έγιναν διάφορα…

«Ξέρεις τί ξύλο τρώγαμε εμείς στη Λεωφόρο, στον ΠΑΟΚ, στη Φιλαδέλφεια… Πολύ ξύλο. Είναι τί βγαίνει προς τα έξω όμως. Ήταν ένα ειδικό ματς, επειδή έκρινε τον τίτλο. Ξέρεις πόσα γινόντουσαν στα άλλα; Ακριβώς τα ίδια γινόντουσαν. Όταν μπήκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, μπήκε κανείς μέσα να τους δείρει; Εγινε κάτι όταν ξεκίνησε ο αγώνας; Άρα το έχασαν το ματς μέσα στον αγώνα. Μήπως παίξαμε με 15 παίκτες; Εγινε κανένα πέναλτι; Τρία κανονικά γκολ μπήκαν».

Υπήρξε ομάδα που να ήθελε να σε πάρει στη Σαχτάρ;

«Όταν ήμουν στη Σαχτάρ, ο Αντωνιάδης ήταν στον Παναθηναϊκό και μου είχε κάνει πρόταση μέσω ενός γνωστού. Είπα ότι στον Παναθηναϊκό δεν πάω. Όσα λεφτά και να είναι, όσο χάλια και να είμαι προτιμώ να μείνω εδώ από το να πάω στον Παναθηναϊκό».

Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει γίνει γνωστό.

«Πώς να γίνει; Αφού σου λέω ότι δεν έχω φίλους, να τους πάρω να τους πω: “Εχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό, μπορείς να μου κάνεις ένα θέμα να δει ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι όντως τον αγαπάω;”. Δεν το έκανα. Το ξέραμε εγώ κι ο Αντωνιάδης. Δεν θυμάμαι ακριβώς τη χρονολογία. Στον Παναθηναϊκό δεν πήγα γιατί σεβάστηκα την ευκαιρία που μου έδωσε ο Ολυμπιακός όταν ήμουν μικρός. Το θεωρούσα προδοσία να πας στον αιώνιο αντίπαλο. Είναι σαν να πάει ο Πάμπλο Γκαρσία στον Άρη τώρα και να πει: “Αγαπάω τον Άρη”. Θα είναι ψεύτης, θα πάει μόνο για τα λεφτά. Κάποιοι το έχουν κάνει, εγώ δεν τόλμησα ποτέ να το κάνω. Μπορεί να είχα έρθει και να ήμουν καλά στην Ελλάδα, αλλά δεν θα ήμουν καλά με τον εαυτό μου, θα είχα προδώσει τις αρχές μου. Εγώ τον Ολυμπιακό πραγματικά τον αγαπάω».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News