Κασελάκης: Το σχόλιο για τις 3/3 βολές στο φινάλε με την Μπαρτσελόνα

Κασελάκης: Το σχόλιο για τις 3/3 βολές στο φινάλε με την Μπαρτσελόνα

Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την «μάχη» του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και όσα έγιναν πριν και μετά την ακύρωση του αγώνα με τη Βιλερμπάν.

Αναλυτικά όσα είπε ο 30χρονος σμολ φόργουορντ στην εκπομπή «Magic Euroleague» της WEB TV του SDNA:

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού: «Γυρίσαμε και τώρα τελειώσαμε με τα τεστ για τον κορωνοϊό στο ΟΑΚΑ. Πηγαίνουμε προς το σπίτι μετά το μαραθώνιο ταξίδι της επιστροφής. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού είναι δύσκολο να υπάρξουν απευθείας πτήσεις. Είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Κι αυτό μες στη δουλειά είναι. Πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά και να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Αν σκεφτούμε τι περνάει το σώμα μας, θα κουραστούμε πριν καν παίξουμε. Δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε».

Για τα μεγάλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού: «Είναι ένα κίνητρο μεγάλο αυτό. Καλώς ή κακώς έχω περάσει από ομάδες με μεγάλα ταξίδια. Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, δεν το σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε μόνο το αγωνιστικό, όλοι στην ομάδα. Από το μυαλό ξεκινάει η κούραση. Όταν είσαι σκληρός και συγκεντρωμένος θα αποδώσεις αυτό που πρέπει».

Για την αλλαγή της εικόνας του «τριφυλλιού» στα επίσημα παιχνίδια: «Η ομάδα έχει σύμμαχο τον χρόνο. Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Το λένε όλοι, ότι θέλουν πίστωση χρόνου. Όμως, όντως, είναι σημαντικό. Θα πρέπει να περάσουν μέρες ή και μήνες για να καταλάβουν όλοι τους ρόλους τους. Ο προπονητής βλέπει μέσα από αυτή τη διαδικασία ποιος μπορεί να βοηθήσει και ποιος όχι. Από την άλλη, δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Στο Σούπερ Καπ δεν ήμασταν καλοί. Στις προπονήσεις δουλέψαμε πιο σκληρά και πιο συγκεντρωμένα. Ξέραμε πως έρχονται ακόμα πιο δύσκολα ματς και έπρεπε να είμαστε στο 100%. Αυτό, βέβαια, δεν γίνεται τον Οκτώβρη. Είπαμε πως έχουμε το μέταλλο να τα καταφέρουμε. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Εμείς χάσαμε το χθεσινό παιχνίδι, είμαστε στο 1-2, αν και παλέψαμε. Δεν είναι καλό αυτό το ρεκόρ για τον σύλλογο. Πρέπει να συνεχίσουμε για να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

Για όσα έγιναν πριν και μετά την ακύρωση του παιχνιδιού με την Βιλερμπάν: «Για να είμαι ειλικρινής, βασικό ήταν η υγεία, σε ό,τι σκεφτόμασταν. Είμαστε μια ομάδα που ευτυχώς δεν έχει κρούσματα ως τώρα. Όταν μαθαίνεις πως η μισή Βιλερμπάν είναι θετική και ανά ώρα ανακοινώνει νέο κρούσμα και σε μια χώρα που είναι στο κόκκινο, είχαμε εύλογες ανησυχίες. Κάναμε δεύτερες σκέψεις. Αφού ταξιδέψαμε, μαθαίναμε πως η Βιλερμπάν θα είναι αποδεκατισμένη. Τον Παναθηναϊκό τον συνέφερε να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι, με πάρα πολλές πιθανότητες να το κερδίσει. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως και εμείς μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση. Δεν ευθύνεται η Βιλερμπάν, ζούμε σε πανδημία. Δεν θα ήταν σωστό. Υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση της Ευρωλίγκας, όταν κρίνονται έτσι αγώνες. Όλοι μας ανακουφιστήκαμε με το ότι δεν παίξαμε. Εν τέλει, το ματς θα γίνει άλλη ημερομηνία. Πρέπει να ψηφιστεί αυτό το πρωτόκολλο, έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Θα ήταν περίεργο να παίξουμε απέναντι σε οκτώ παίκτες. Καλό θα είναι να τελειώνει αυτό το παραμύθι και να μπούμε σε μια κανονικότητα και στο μπάσκετ».

Για το ταβάνι που έχουν οι «πράσινοι»: «Πρέπει να κάνουμε πιο σωστά και με μεγαλύτερη συνέπεια τα μικρά πράγματα. Αυτά κάνουν την διαφορά. Είτε είναι μία βοήθεια στην άμυνα ή μία έξτρα πάσα. Με την Μπαρτσελόνα είχαμε καλύτερη δημιουργία, πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Τα μικρά πράγματα θα μας κάνουν καλύτερους και θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση. Είναι εύκολο να το λέμε βέβαια αυτό, αλλά απαιτούν ώρες δουλειάς και συγκέντρωση εντός κι εκτός γηπέδου».

Για το αν θα φανταζόταν την εξέλιξή του, από την Κηφισιά, στην VTB, την επιστροφή του στην Ελλάδα και την παρουσία του στην Euroleague: «Μου αρέσει να βάζω μικρούς στόχους, δεν κοιτάω μακριά. Για πολλούς ήταν πισωγύρισμα η Κηφισιά, αλλά ήξερα ακριβώς που πάω και για το πόσο θα με βοηθούσε το σταφ εκεί. Θεώρησα ότι θα κάνω ένα βήμα πίσω για να κάνω μετά τρία βήματα μπροστά. Από πολύ μικρή ηλικία στεκόμουν στο να κάνω ένα βήμα την φορά. Έτσι το ελέγχεις καλύτερα, δεν υπάρχει ισορροπία αν πας απότομα από τα χαμηλά στα ψηλά ή το αντίθετο. Κάποια στιγμή θα πάρεις την ευκαιρία».

Για τις 3/3 βολές στο φινάλε με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν τρεις κρίσιμες βολές. Έπρεπε να συγκεντρωθώ για το απόλυτο, για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει το ματς στην παράταση. Ευτυχώς, τα καταφέραμε. Δυστυχώς, στην παράταση δεν ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση με μια καλή νίκη. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Προχωράμε για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε».

Για τις εμφανίσεις του στην Euroleague, το προσωπικό του «στοίχημα» και το μέλλον: «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Ακόμα κι όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό είχα πει πως θα προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο, στην πράξη, στο γήπεδο. Ήθελα να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση, να βάλω ένα λιθαράκι στην όποια επιτυχία έρθει στο τέλος. Ένας παίκτης είναι πετυχημένος, όταν η ομάδα είναι πετυχημένη. Έχει μπει στο χρονοντούλαπο η εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα. Με ενδιαφέρει η επόμενη προπόνηση, να βελτιωθούμε, να κάνουμε step up και να αποδείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague. Δεν παίζουν πάντα τα μπάτζετ και τα ονόματα βασικό ρόλο. Στην Ελλάδα έχουν πολλοί γνώμη, χωρίς γνώση. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο δουλεύουμε μέσα στην ομάδα και θέλουμε να πετύχουμε.

Μπορεί να αποτελέσει κίνητρο η αμφισβήτηση. Πάντα υπάρχει μια κινητήριος δύναμη, για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει κόσμος που βλέπει μια τίμια προσπάθεια και τη στηρίζει, αυτό έχω εισπράξει. Ο κόσμος στο τέλος ξέρει αν έχεις δώσει τα πάντα και μένει ευχαριστημένος βλέποντας στα μάτια σου τη δύναμη, τη θέληση και το πάθος. Είμαστε σε μια ομάδα που δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια. Θέλουμε και το αποτέλεσμα. Πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ρομπότ, για να κάνουμε νίκη και την καλή και την κακή μας απόδοση. Οι νίκες μετρούν, έτσι τρέφεται η ομάδα. Θέλουμε να δείξουμε πως η ομάδα θα μάθει να νικάει».

Για τις διακοπές που (δεν) έκανε το καλοκαίρι: «Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να τρώω και ξύλο από τους δικούς μου ανθρώπους (γέλια).

Προσπαθώ μες στο καλοκαίρι να προσέχω το σώμα μου και να έχω επαφή με την μπάλα. Ίσως το κάνω σε υπερβολικό βαθμό. Με ευχαριστεί. Δεν το βλέπω σαν υποχρέωση. Επομένως, θα ήθελα να πω το εξής: ανεξαρτήτως των ρεπό, το σημαντικό είναι τις ώρες που δουλεύεις να είσαι εκεί. Η προπόνηση από μόνη της δεν λέει κάτι. Το σημαντικό είναι η προσήλωση. Αυτό ξεκινάει έξω από το γήπεδο, είναι μια αλυσίδα. Έτσι βλέπω εγώ τα πράγματα. Καλό θα είναι αυτό να συνδυαστεί και με ποσότητα, με ώρες προπόνησης. Έτσι, θα φτάσεις σε ένα αποτελέσμα. Πρέπει να έχεις συγκέντρωση, είναι πολύ σημαντικό. Οι μεγάλες ομάδες, που τελικά φτάνουν στην κορυφή, το έχουν αυτό το στοιχείο στον απόλυτο βαθμό».

https://www.youtube.com/watch?

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News