Κασελάκης: «Λυπάμαι τη γυναίκα του Πρίφτη...» (vid)

Κασελάκης: «Λυπάμαι τη γυναίκα του Πρίφτη...» (vid)

Με χαρακτηριστική διάθεση έκανε δηλώσεις ο Λεωνίδας Κασελάκης στην εκπομπή του Sport24, πετώντας και ατάκα φωτιά για τον Δημήτρη Πρίφτη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κασελάκης στην Game Night: Για το ματς:

Σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς. Ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και ο κόουτς μας είπε είτε χάνουμε με 15 πόντους είτε κερδίζουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει.

Κακά τα ψέματα σε αυτά τα παιχνίδια το άγχος ήταν μεγάλο, αλλά σε δύσκολες στιγμές δείξαμε ηρεμία. Καταφέραμε και επιβιώσαμε αν και βρεθήκαμε 15 πόντους πίσω, μείναμε στο παιχνίδι και στο τέλος κερδίσαμε, παίζοντας έξυπνα“.

Για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα: “Ισχύει γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είτε κερδίσαμε είτε χάναμε αυτό το ντέρμπι είναι κάτι διαφορετικό το ξέρει όλη η Ευρώπη πόσο σημαντικό είναι, πλην του περίγυρου εδώ.

Εμείς μπήκαμε μέσα και προσπαθήσαμε, άνθρωποι είμαστε και καταλαβαίνουμε την πίεση που υπάρχει, αλλά αυτά τα παιχνίδια θα είναι πάντα ντέρμπι ανεξαρτήτως της κατάστασης του αντιπάλου. Αυτή η νίκη βέβαια δεν αλλάζει κάτι, είμαστε χαμηλά στη Euroleague. Είναι σημαντική όμως στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας είναι πολύ σημαντικό“.

Για τη δύσκολη εβδομάδα και πως τη διαχειρίστηκαν: “Θέλαμε να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους και σε αυτό βοήθησε η άμυνα ζώνης. Κόψαμε την ταχύτητα του Ολυμπιακού και την κυκλοφορία της μπάλας που είναι το δυνατό του σημείο, Όσο περνούσε το παιχνίδι διαβάσαμε καλύτερα την άμυνα του Ολυμπιακού και αρχίσαμε να παίζουμε εμείς καλύτερα.

Μεταφέραμε την πίεση στον Ολυμπιακό, διατηρώντας την πίεση σε ψηλά επίπεδα. Όταν ελέγξαμε τα ριμπάουντ μπορέσαμε να κάνουμε δικό μας το παιχνίδι και να κερδίσουμε στο τέλος“.

Για το match up στην άμυνα που απέδωσε σήμερα σε αντίθεση με την Μπάγερν: “Ο κόουτς έχει πολλή πίεση, αλλά είναι ο πρώτος που ξημεροβραδιάζεται στο ΟΑΚΑ, μεταξύ μας λυπάμαι τη γυναίκα του. Παλεύει πολύ κάθε παιχνίδι, είναι κοντά μας.

Την άξιζε αυτή τη νίκη. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό η πίεση είναι μεγάλη, πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα είτε είσαι παίκτης είτε προπονητής ότι αξίζεις να είσαι σε αυτό το επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος με γνώση του αθλήματος. Πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα και ένα σερί νικών, που θα μας φέρει ηρεμία και καλύτερη κατάταξη“.

Για τον Νέντοβιτς που ήταν εξαιρετικός σήμερα: “Είναι ένας παίκτης που περιμένεις πράγματα. Έχει κάνει τεράστια προσπάθεια. Είναι δύσκολο ένας αθλητής χωρίς προετοιμασία να βρει τα πατήματά του, έχοντας περάσει τραυματισμούς και κορονοϊό. Το επίπεδό του είναι Final-4 και βάλε και σήμερα απέδειξε ότι είναι τεράστια προσωπικότητα. Το αξίζει όλο αυτό σήμερα και τον συγχαίρω“.

Για τα τρίποντα: “Ήταν δύσκολα σουτ, αλλά την αυτοπεποίθηση την πήραμε από την άμυνα. Ήταν σημαντικό να σταματήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί έγειρε το γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Παίξαμε με μυαλό κάτι που είναι σημαντικό σε στιγμές πίεσης. Υπήρχε ηρεμία σε όλους, βρήκαμε καθαρά σουτ, αλλάζοντας γρήγορα την μπάλα και μειώσαμε τη διαφορά. Το κλειδί είναι η αυτοπεποίθηση που βρήκαμε από την άμυνά μας“.

Για την άμυνα στον Φαλ: “Τεράστια σωματικά προσόντα. Έχει βελτιωθεί στο κομμάτι των αλλαγών. Ήταν ο κομβικός παράγοντας που άλλαξε ο ρυθμός του Ολυμπιακού. Ακόμα και αυτός στο τέλος, όταν παίξαμε καλά βγήκε εκτός ρυθμού, δεν τροφοδοτήθηκε και δεν πήρε πολλές επιθέσεις. Μπορέσαμε να τον περιορίσουμε στα ριμπάουντ, γιατί το να βγάλεις την άμυνα χωρίς να πάρεις τα ριμπάουντ δεν λέει κάτι“.

Για τα σημαντικά καλάθια που πέτυχε: “Είμαι χαρούμενος που βοήθησα. Αυτό πρέπει να κάνω, να δίνω το 100%. Θεωρώ ότι όταν λαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή, προσπαθώ να τον δικαιώνω“.

Για την κριτική που δέχθηκε και αν τη θεωρεί άδικη: “Όχι δεν νομίζω, στη EuroLeague δεν τα πάμε καλά. Η ομάδα παλεύει και προσπαθεί αυτό μπορούμε να το πούμε, είναι άδικο να λένε ότι δεν προσπαθούν.

Θέλουμε από τον κόσμο να έχει προσδοκίες. Το ανησυχητικό θα ήταν αν συμβιβαζόντουσαν. Στο χέρι μας να σουλουπώσουμε την κατάταξή μας και να πάρουμε τις νίκες που θα μας φέρουν ηρεμία.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Είναι σημαντική η στήριξη που έχουμε από τον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω τη στήριξη που δεχθήκαμε μετά την ήττα από τον Άρη.

Οι ξένοι παίκτες φοβήθηκαν ότι ήρθαν με απειλητικές διαθέσεις αλλά εκείνοι μας υποστήριξαν. Είναι απόλυτα υποστηρικτικοί. Εκείνη τη μέρα μπορεί να κάναμε την καλύτερη προπόνηση. Είναι κίνητρο για εμάς ο κόσμος“.

Για το τι θα ήθελε να έχει η ομάδα στο ματς με τη Ζενίτ: “Είναι διαφορετικό ματς. Και η Ζενίτ είναι υψηλού επιπέδου, όπως ο Ολυμπιακός. Αυτό που θα κρατούσα είναι η πειθαρχία ακόμα και όταν τα πράγματα πήγαν άσχημα. Καταφέραμε να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και να αποδώσουμε αρκετά καλά σε άμυνα και επίθεση.

Είναι δύσκολο σε τέτοιες καταστάσεις να επικρατήσει η λογική. Νομίζω δεν πήγαμε καλά σε κάποια νεκρά διαστήματα που δεν πήγαν καλά. Πρέπει να μετακινούμε την μπάλα, ειδικά ενάντια σε ομάδες με ψηλά κορμιά“.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News