Η κάρτα υγείας «καίει» τον Γκιρτζίκη!

Άμεσες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση παραπομπής σε δίκη με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, που υπέβαλε, για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας», η Εισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου.

Η πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Εφετών, αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη και άλλα έξι μέλη του σημερινού Δ.Σ. που βρίσκονται και στο προεδρείο της ομοσπονδίας.

[ads2]

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να γίνουν «στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες» από πρόσωπα που έχουν «έννομο συμφέρον» προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση.

Αν δεν γίνει αυτή η κίνηση, η κατηγορούμενη ηγεσία της ΕΠΟ θα συνεχίσει να διοικεί το άθλημα, τουλάχιστον έως ότου βγει η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που θ’ αποφασίσει ποιοι θα παραπεμθούν σε δίκη, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει που εντός των επόμενων μηνών.

Εφόσον γίνει καταγγελία προς την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», τότε, με βάση το νέο κώδικα δεοντολογίας, δύναται η Επιτροπή να επιβάλλει προσωρινή ποινή τρίμηνης αναστολής στα πρόσωπα που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση παραπομπής σε δίκη  αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκρτζίκη και άλλα έξι μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής, που είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης. και τα μέλη Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος.

Επίσης η πρόταση αφορά τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιο καθώς και άλλα 13 πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News