Καρπετόπουλος: "Αυτός ήταν ο στόχος του Γιοβάνοβιτς με ΠΑΟΚ"

Καρπετόπουλος: «Ηττήθηκε λόγω ανοησίας ο Άρης, έκανε το καλύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο»

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα γράφει στη SportDay:

Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αυτούς που -κατά τη γνώμη μου- έπρεπε να παίξουν και με τον ΟΦΗ. Ο φορμαρισμένος Τόμας, που είχε σκοράρει και με την Καλαμάτα, ξεκίνησε αντί του Ολιβέιρα κι ο Ντάντας, που έχει ως “όπλο” τις σίγουρες πάσες, έπαιξε αντί του Σβαμπ.

Ο Γιοβάνοβιτς κράτησε στην ενδεκάδα τους Βαγιαννίδη-Ιωαννίδη, επανέφερε τον Τσέριν, άφησε έξω τον Βέρμπιτς κι έπαιξε 4-3-3 με τον Μπερνάρντ αριστερό εξτρέμ. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε αρχικά πιο οργανωμένος και ήταν πιο απειλητικός: ένα σουτ του Τσέριν στο δοκάρι ήταν η καλύτερη ευκαιρία σε ΄να ημίχρονο που υπήρχε κινητικότητα και θέληση κι από τις δύο ομάδες.

Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβτις έβγαλε τους Κουρμπέλη, Μπερνάρντ -ο Βραζιλιάνος είχε δεχτεί μία κλοτσιά από τον Αουγκούστο. Ο Σέρβος δεν ήθελε να χάσει τον παίκτη απ’ τα επόμενα ματς εξαιτίας κάποιου τραυματισμού, αλλά αυτή η αλλαγή στοίχισε.

Ο ΠΑΟΚ έπαψε να φοβάται, βγήκε μπροστά και πίεσε: ήταν φανερό πως ένα λάθος θα έκρινε το ματς. Το έκανε ο Βαγιαννίδης κι ο Τόμας έκανε το 1-0, φτάνοντας ανενόχλητος απέναντι στον Λοντίγκιν.

Ο Λουτσέσκου κατάλαβε ότι ήταν η ευκαιρία να τελειώσει το ματς και να κλείσει θέση στον τελικό του Κυπέλλου -έναν ακόμα. Έριξε μέσα Ολιβέιρα, Σβαμπ και Τάισον κι ο Βραζιλιάνος, στη δεύτερη επαφή με την μπάλα, σκόραρε με άψογο πλασέ.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε ούτε καν τον Σπόραρ -έπαθε ίωση. Τώρα ελπίζει η νίκη του ΠΑΟΚ να τον “άδειασε” ενόψει της Κυριακής, που ο Παναθηναϊκός είχε εξαρχής στοχεύσει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News