Καρπετόπουλος: «Καλύτερος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς»

Καρπετόπουλος: «Καλύτερος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς»

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος… ψηφίζει Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εξηγώντας τους λόγους!

Αναλυτικά όσα γράφει στη Sportday:

Ας μιλήσουμε και για τους προπονητές. Στην ΑΕΚ δεν άφησαν κανέναν να δουλέψει. Ο Μαρτίνς έκανε περισσότερη βαθμοθηρία απ’ όση είναι ανεκτή και ο Ολυμπιακός του, αν και κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε τη σεζόν ασθμαίνοντας.

Ο Λουτσέσκου το παράκανε με το ροτέισον: στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε 25 παίκτες που μπορούσαν όλοι να παίξουν, αλλά όχι μία ομάδα. Ο Αναστασίου έκανε καλή δουλειά στον Παναιτωλικό, ο Νιόπλιας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον ΟΦΗ κι ο Μεταξάς πήρε από τους παίκτες του ΠΑΣ το 110%.

Ο Μπούργος βοήθησε τον Άρη να βγει στην Ευρώπη κι ο Κόλμαν τον Ατρόμητο να σωθεί. Τρομερή η σεζόν του Σπανού στον Ιωνικό: αν δεν υπήρχε ο Γιοβάνοβιτς, θα ήταν ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος.

Γιατί ο Ιβάν αξίζει τον τίτλο του καλύτερου; Όχι τόσο επειδή με τον Παναθηναϊκό κέρδισε το Κύπελλο κι επέστρεψε στην Ευρώπη, όσο διότι αξιοποίησε παίκτες που όλοι θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά και επειδή έμαθε εμφανώς στον Παναθηναϊκό να κάνει κάτι που δεν ήξερε, να παίζει άμυνα.

Η βελτίωση στο νευραλγικό αυτό τομέα ήταν το μυστικό της βελτίωσης μετά τον Φεβρουάριο: μέχρι τότε είχε δέκα ήττες και στη συνέχεια επί της ουσίας δεν ξανάχασε -η μόνη ήττα του, αυτή απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μπορεί να στοίχισε μία τιμητική δεύτερη θέση, πλην όμως ήρθε σε ένα αδιάφορο ματς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News