Καρπετόπουλος: «Έχει ευθύνη ο Ατρόμητος - Ας περιμένουμε την απόφαση»

«Καμία συμμαχία Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού - Σύμμαχοι όσο το ΚΚΕ με το ΚΙΝΑΛ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος, αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» στο ματς του Περιστερίου που αυτή τη στιγμή αντλεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στη χώρα μας.

Το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ στο Περιστέρι την περασμένη αγωνιστική δεν έγινε ποτέ, καθώς οι δύο εστίες δεν ήταν 2 μέτρα και 44 εκατοστά όπως προβλέπει ο κανονισμός. Έτσι, η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος, πήρε μέσω της εφημερίδας «Sportday» θέση για όλα όσα έγιναν στο Περιστέρι, ενώ παράλληλα ανέφερε πως ο Ατρόμητος έχει ευθύνες αλλά και μια γραμμή υπεράσπισης με βάση. Γι’ αυτό το λόγο καταλήγει στο πως πρέπει να περιμένουμε την απόφαση διότι ακόμα δεν είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα πάρει το ματς στα χαρτιά.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

Θα το πάρει η ΑΕΚ το ματς στα χαρτιά; Ας περιμένουμε την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Ο Ατρόμητος προφανώς κι έχει την ευθύνη της αμέλειάς του: ο διαιτητής μετρήσεις της εστίες και βρήκε ότι στη μια απ’ τις δυο υπάρχει πρόβλημα -αυτό το δέχεται κι ο Σπανός. Ωστόσο ο Ατρόμητος έχει επιχειρήματα υπεράσπισης. Το γήπεδο είχε χτυπηθεί απ’ την κακοκαιρία, τη σφοδρότητα της οποίας αποδεικνύουν τα τρία-τέσσερα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας – το γήπεδο έχει χώμα, αυτό μπορεί να το φούσκωσε απ’ το νερό κι έτσι να προέκυψε το πρόβλημα. Αν όντως πρόβλημα υπήρχε μόνο στη μία εστία, είναι δύσκολο να αποδειχθεί δόλος: τι διάβολο σχέδιο μπορεί να υπάρξει, ώστε ο γηπεδούχος να έχει αβαντάζ, όταν μόνο η μία εστία είναι προβληματική. Η δε ακαταλληλότητα ενός γηπέδου δεν φέρνει αυτόματα τιμωρία – αν ήταν έτσι, κάθε φορά που ένα ματς αναβαλλόταν επειδή σε ένα γήπεδο δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο λόγω πάγου, θα τιμωρείτο ο γηπεδούχος διότι δεν φρόντισε να έχει έναν χλοοτάπητα θερμαινόμενο. Ο Ατρόμητος μπορεί να επικαλεστεί επίσης την προχειρότητα της μέτρησης.

Θα εισακουστούν τα επιχειρήματά του; Δεν το γνωρίζω. Είναι στη δυνατότητα του δικαστή να αποφασίσει ό,τι θέλει. Αλλά προφανώς το θέμα δεν είναι αυτό: είναι αν θέλουμε ή όχι τα ματς να κρίνονται στα γήπεδα ή αν το θέλουμε μόνο αν αυτό μας βολεύει. Αν η ΑΕΚ θέλει νίκες στα χαρτιά, τότε χρειάζεται μια έμπρακτη αυτοκριτική για τη στάση της στην υπόθεση Βάλνερ. Διότι κι εκείνη η απόφαση σε κανονισμούς στηρίχτηκε. Κι η ΑΕΚ φώναζε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News