Καρέλης: «Χάλασαν οι ισορροπίες στον Παναθηναϊκό»

Καρέλης: «Χάλασαν οι ισορροπίες στον Παναθηναϊκό»

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα του Νίκου Καρέλη ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός.

Με την φανέλα των πρασίνων από το 2013 έως τον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποίησε 113 εμφανίσεις σκοράροντας 36 γκολ. Όταν μιλάει για τον Παναθηναϊκό νιώθει απέραντη χαρά και υπερηφάνεια.

“Όταν κοιτάω τις χρονιές που ήμουν στον Παναθηναϊκό, πάντα νιώθω μία χαρά και υπερηφάνεια. Είχαμε μεγάλη επιτυχία, καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο με τον κ. Αναστασίου προπονητή. Υπήρχε ένα τρομερό κλίμα, με Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και ξένους που φτιάχναμε μία δυνατή ομάδα. Είχαμε μία φιλοσοφία του προπονητή, που για τα δεδομένα τότε, δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα που να έπαιζε τέτοιο ποδόσφαιρο. Είναι μία ιστορική ομάδα, με βοήθησε να κάνω το βήμα παραπάνω και να πάω σε μία ομάδα στο εξωτερικό”.

Η καλύτερη στιγμή του Καρέλη στον Παναθηναϊκό ήταν φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ το 2014 σε ένα παιχνίδι που είχε σκοράρει επίσης και ένα γκολ. Όμως, επίσης ξεχωρίζει και τα παιχνίδια με την πράσινη φανέλα στους ομίλους του Europa League.

“Ο τελικός Κυπέλλου και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν οι καλύτερες μου στιγμές στον Παναθηναϊκό. Είχαμε περάσει στους ομίλους του Europa League. Παίξαμε με πολύ καλές ομάδες, ευχαριστιόσουν που έπαιζες στον Παναθηναϊκό, είχα πάθος για την ομάδα. Με τους συμπαίκτες μου βγάζαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι”.

Μετά και την αποχώρηση του Νίκου Καρέλη από τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν δύσκολα χρόνια, με το τριφύλλι να μένει μακριά από επιτυχίες. Ο Έλληνας επιθετικός έχοντας βιώσει τους πράσινους εξηγεί τι έφταιξε.

“Νομίζω ότι έφταιξε ο κακός συντονισμός της ομάδας. Ήρθε ένας καινούργιος προπονητής, δεν ήξερε πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθαν νέοι παίκτες με υψηλά συμβόλαια, χάλασαν οι ισορροπίες στην ομάδα. Δεν ήταν όμορφο αυτό και οι παίκτες δεν αισθάνονταν καλά. Δεν βγήκε ο Παναθηναϊκός και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι κακές χρονιές”.

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα για να επιστρέψει στις επιτυχίες; Σύμφωνα με τον Έλληνα επιθετικό χρειάζεται η καλή οργάνωση και ο συντονισμός.

“Νομίζω πως χρειάζεται καλός συντονισμός στην ομάδα. Είναι δύσκολο γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ευχαριστημένος τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει πίεση προς τους παίκτες να ανταπεξέλθουν μέσα στο γήπεδο, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρξει καλή οργάνωση, ώστε να έρθει μία χρονιά με επιτυχία”.

Πηγή: sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News