Κάποια στιγμή να «μιλήσουν» οι παίκτες

Πρίφτης: «Τραβηγμένα σφυρίγματα σε φάουλ - Πρέπει να κάνουμε υπομονή»

Ο Δημήτρης Πρίφτης αλλά και όλοι οι προπονητές έχουν αποδεχθεί κάτι: Οι τεχνικοί των ομάδων δεν μπορούν να ελέγχουν τα πάντα. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλάει το ταλέντο των παικτών.

Για αυτό πρέπει να έχεις στο ρόστερ περιφερειακούς που μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, ώστε – αν χρειαστεί – να πάρουν την ομάδα πάνω τους με μία προσωπική ενέργεια.

Το ζήτημα είναι πως τα παιδιά που υπάρχουν γι αυτό ακριβώς το λόγο (ο Νέντοβιτς και ο Μέικον) αναγκάζονται ή να περνούν περισσότερη ώρα στο ιατρείο ή να παριστάνουν τους πόιντ γκαρντ, παίρνοντας σκυτάλη από τον Χάουαρντ Σαντ Ρος που φέτος έχει βρει την υγειά του παίζοντας στο πλάι, όντας ο σταθερότερος και πιο επιδραστικός παίκτης του ρόστερ τον τελευταίο μήνα.

Ο Κουβανός παίζει ιδανικά το ρόλο του “glue guy”. Είναι ο παίκτης ,δηλαδή, που ενώνει την ομάδα, έχοντας συχνά αμυντικές αποστολές.

Στην Ούνικς, αυτό τον ρόλο είχε την πρώτη διετία του στην ομάδα ο Τρεντ Λόκετ, ενώ πέρυσι τον επωμίστηκε ο Τζον Χόλαντ.

Με δεδομένη την σύσταση του ρόστερ του Παναθηναϊκού, γίνεται σαφές ότι αυτός είναι ένας ρόλος που εύκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News