Κάποιοι… θίχτηκαν!

Πάβλοβιτς: Παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα

Χωρίς την παραμικρή υπερβολή ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Άρη ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και… κομβικούς αγώνας του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς προερχόμενη από ένα πάρα πολύ κακό, κάκιστο Ευρωπαϊκό αποτέλεσμα, έπρεπε να αποδείξει ότι έχει ακόμα ζωή. Ότι έχει… σφυγμό. Ή ακόμα καλύτερα, ότι έχει… εγωισμό.

[ads2]

Δεν είναι κακό να πούμε ότι μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ερυθρό Αστέρα ο εγωισμός κάποιων παικτών όχι απλά… θίχτηκε, αλλά τσαλακώθηκε. Και αυτό όχι τόσο πολύ εξαιτίας της ήττας, αλλά κυρίως λόγω της πολύ κακής εμφάνισης και του έντονου ντεφορμαρίσματος της ομάδας.

Αυτοί που έπρεπε βγήκαν μπροστά

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια αυτού του ντεφορμαρίσματος, ήταν πωςη ομάδα δεν έπαιρνε βοήθειες από τη θέση «3». Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς και Χαραλαμπόπουλος δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Σήμερα, όμως, οι δύο πρώτοι (ο Χαραλαμπόπουλος έμεινε εκτός λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς) το πήραν πάνω τους. Οι δυο τους, έστω και αυτή τη στιγμή κατάλαβαν την κρισιμότητα την κατάσταση, ένιωσαν το πόσο πολύ η ομάδα τους χρειάζεται και βγήκαν μπροστά.
Άψογη διαχείριση

Και για να μην ξεχνιόμαστε, παρά τις πολλές και κομβικές απουσίες και τη δωδεκάδα.. ανάγκης, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς διαχειρίστηκε άψογα την ομάδα του. Τη διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει τα κενά της.
Έκανε αυτό που έπρεπε

«Έλα μωρέ, με τον Άρη. Από σαραντάρα ερχόταν» θα πούνε πολλοί. Λάθος. Βλακεία. Τι σημασία έχει αυτό. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ερυθρό Αστέρα «πόνεσε» περισσότερο από την ήττα των «κιτρινόμαυρων» στο Μιλάνο. Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε αυτό που έπρεπε.

Το θέμα είναι η διάρκεια

Φυσικά, όμως και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Τόσο ο Γιάνκοβιτς, όσο και ο Πάβλοβιτς όσο και ολόκληρη η ομάδα δε μπορεί να αρκεστεί σε αυτήν την αντίδραση. Όσο καλή και αν ήταν. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Με τον ίδιο ρυθμό, με την ίδια ένταση, με το ίδιο… νεύρο. Μόνο αν καταφέρει να δείξει διάρκεια στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.
ΥΓ1: Και όλα αυτά τη στιγμή που Καλάθης και Παππάς ήταν εκτός, όπως και ο Χαραλαμπόπουλος την τελευταία στιγμή. Και στη δωδεκάδα για πρώτη φορά ο Μποχωρίδης και οι Λούντζης και Παπαδάκης.
ΥΓ2: Ο Γιώργος Παπαγιάννης βρίσκεται συνεχώς όλο και σε καλύτερη κατάσταση. Και δείχνει μεγάλη βελτίωση και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο.. πνευματικό. Για παράδειγμα, απόψε, μπορεί να αγωνίστηκε ελάχιστα και μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης με τη διαφορά στους 40 πόντους, έπαιξε όμως σαν να βρισκόταν στο τζάμπολ. Σαν να βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα. Και αυτό είναι τεράστιο κέρδος και για τον ίδιο, αλλά και για τον Τζόρτζεβιτς και τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ3: «Όταν έρθει η στιγμή να πάρουμε παίκτη θα τον πάρουμε στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο». Με αυτήν του την ατάκα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση της ενίσχυσης στην περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν βιάζεται. Δεν έχει λόγο μιας και να αποκτηθεί τώρα στην Ευρωλίγκα θα αγωνιστεί στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Οπότε οι «πράσινοι» εκμεταλλεύονται τον χρόνο και προσπαθούν να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση.

ΥΓ4: Αν και ο Παναθηναϊκός προερχόταν από μια πολύ άσχημη και δύσκολη ήττα και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μπόλικη… μουρμούρα από την Πέμπτη το βράδυ η εικόνα του ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετική. Ο κόσμος και αυτή τη φορά βρέθηκε στη θέση του και στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος τον Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του.

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News