Καντέρ: «Δεν μπορώ να παίξω Ευρωλίγκα λόγω του χορηγού»

Παναθηναϊκός σε Καντέρ για Χεζόνια: «Ευχαριστούμε, είσαι ένας από εμάς»!

Ο Ενές Καντέρ μίλησε για το επαγγελματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί λόγω των θέσεων που εκφράζει για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

«Φαίνεται πως δεν θα παίξω στο ΝΒΑ. Μιλάω για την Κίνα και τα συμβόλαια εκμετάλλευσης που έχουν με τη λίγκα και φοβούνται μην χαλάσω τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που έχουν. Αν μιλήσεις κατά της Κίνας, είσαι εκτός ΝΒΑ. Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ πως ο καθένας έχει ελευθερία γνώμης. Η καριέρα μου έχει πληγεί πολύ, έχω να δω την οικογένειά μου εννιά χρόνια, αλλά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το μπάσκετ. Καλά είναι τα λεφτά και η δόξα, αλλά οι αξίες είναι πιο σημαντικές», τόνισε ο Τούρκος σέντερ σε ιστοσελίδα του Ισραήλ.

«Είμαι 30 ετών και δεν θέλω να αποσυρθώ. Έχω εύκολα άλλα 5-6 χρόνια καριέρας, αλλά πέρα από το ΝΒΑ, δεν μπορώ να παίξω ούτε στην Ευρωλίγκα λόγω της χορηγού εταιρείας (σ.σ. Turkish Airlines)», πρόσθεσε.

Ο Καντέρ έδειξε απογοητευμένος και από τη στάση των παικτών του ΝΒΑ. «Έπαιξα 11 χρόνια εκεί, αποκαλούσα τους κάποιους παίκτες αδέρφια μου, αλλά τώρα φοβούνται να μου στείλουν μήνυμα ή να με πάρουν τηλέφωνο. Δεν πειράζει, εγώ ακόμη τους αγαπώ. Τους κάλεσα να ενωθούν μαζί μου για τον σκοπό μου, να κάνουμε μαζί ένα κίνημα, αλλά μου απάντησαν ‘σε αγαπάμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο’. Όταν τους ρώτησα τον λόγο, απάντησαν ‘έχουμε χορηγίες και συμβόλαια με εταιρείες και θέλουμε να μείνουμε στο ΝΒΑ για πολλά χρόνια’».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News