Κανονικοί ποδοσφαιριστές, κανονικός Παναθηναϊκός

Κανονικοί ποδοσφαιριστές, κανονικός Παναθηναϊκός

Κάποιες φορές τα πράγματα σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής, άρα και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ απλά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, «επιστημονικές» ή μη, ούτε «σπαζοκεφαλιές».

Με απλές κινήσεις, οι οποίες όμως δεν θα είναι παράλογες και θα «πατάνε» σε λογική, μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Ισχύει, αυτό που λέμε «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

[ads2]

Δείτε ξανά τα χθεσινά τρία γκολ του Παναθηναϊκού στο ματς με την Μπρόντμπι. 1-0 ο Μπεργκ από ασίστ του νεοφερμένου Γουακάσο. 2-0 ο νεοφερμένος Λεντέσμα, από τρομερή ενέργεια του, επίσης, νεοφερμένου Ιμπάρμπο. 3-0 ξανά ο Μπεργκ από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του νεοφερμένου Λεντέσμα. Τι διαπιστώνουμε; Ότι και στα τρία γκολ, άρα στα πιο σημαντικά στοιχεία της νίκης, ΒΑΣΙΚΟ ρόλο είχαν τρεις νέες μεταγραφές. Να, λοιπόν, οι απλές και έξυπνες κινήσεις. Αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να σε ανεβάσουν ποιοτικά και να σε ξανακάνουν ισχυρό.

Αν βάλουμε σε αυτούς τον εξαιρετικό Χουλτ, ο οποίος χθες ήταν ένα πραγματικό «μηχανάκι» στην αριστερή πλευρά, αλλά και τους πολύ καλούς Μέστο, Μολέδο, Βιγιαφάνιες(χειμερινές μεταγραφές), καταλαβαίνουμε ότι τη διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό, την κάνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι μεταγραφές. Μεταγραφές του καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα. Αποκτήθηκαν κανονικοί ποδοσφαιριστές και ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά κανονικός.

Το 3-0 είναι ένα αποτέλεσμα ιδανικό. Ένα αποτέλεσμα που δύσκολα μπορεί να «σπάσει». Ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει τον πρώτο μεγάλο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Εκτός απ’ αυτό, δείχνει σημάδια. Σημάδια αλλαγής, σημάδια ανάκαμψης, σημάδια επιστροφής.

Όχι απλά και μόνο στην Ευρώπη και στο Europa League. Αλλά σε κάτι περισσότερο. Επιστροφή στο μυαλό όλων, στις συνειδήσεις μας. Ως τη μεγάλη ομάδα, που θα διεκδικεί με αξιώσεις τίτλους, θα χαρίζει μεγάλες βραδιές στην Ευρώπη, ως τη μεγάλη ομάδα για την οποία, όπως λέει και ένα στιχάκι του ύμνου «χαίρεται η Ελλάδα». Ακόμα είμαστε στην αρχή. Τα σημάδια, όμως, άρχισαν να φαίνονται και ο Παναθηναϊκός θυμίζει ξανά τον πραγματικό του εαυτό.

Υ.Γ.: Τρια επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη, μηδέν παθητικό. Δεν το λες και λίγο…

Υ.Γ2: Ούτε ενθουσιασμοί για τον Παναθηναϊκού, ούτε «τρέλες». Απλή καταγραφή και σχολιασμός των όσων βλέπουμε και της σαφής βελτίωσης της ομάδας.

Υ.Γ3: Με την απόκτηση και του Γκόρντον Σίλντενφελντ, αν τελικά συμβεί αυτό, το επίπεδο θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Ισως να χρειάζεται ακόμη ένας αμυντικός μέσος, που θα ξεκουράζει Λεντέσμα και Ζέκα.

Sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News