Κανείς δεν κέρδισε με δύο παίκτες

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΕΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός είναι ότι σταθερή απόδοση σε σχεδόν όλα τους τα παιχνίδια έχουν μόλις τρεις παίκτες. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Συγκεκριμένα, σχεδόν πάντα, θετική απόδοση έχουν οι Ρίβερς, Σίνγκλετον και Τζέιμς που αποδεικνύουν ότι αποτελούν τις τρεις καλύτερες μεταγραφές και τρεις από τις τέσσερεις πιο πολύτιμες μονάδες (μαζί με Γκιστ) στην ομάδα.

Το χειρότερο σε αυτή την παράμετρο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας. Οι ξένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, ακόμη και αυτοί που έχουν μέτρια ή κακή απόδοση σε κάθε αγώνα “σκίζονται” και δεν διστάζουν να πάρουν “μεγάλα σουτ”, είτε αυτά μπουν, είτε όχι. Ο Νικ Καλάθης δεν είναι (και δεν θα γίνει) ηγέτης του Παναθηναϊκού και φέτος έχει περάσει μεγάλα διαστήματα τόσο φορμαρίσματος, όσο και…ντεφορμαρίσματος. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έχει καταφέρει (πλην ελάχιστον περιπτώσεων) να βρει τον καλό, περσινό του εαυτό, ο Νίκος Παππάς δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος μετά από πέντε(!) χρόνια στην πρώτη ομάδα δεν έχει δείξει κάποια βελτίωση και το προτιμότερο θα ήταν να πάει κάπου δανεικός σε κάποια ομάδα που θα παίζει περισσότερο, έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει περίπτωση να αποδώσει καλύτερα ή αν “χάνουμε χρόνο” περιμένοντάς τον να ανέβει.

Κακά τα ψέματα, οι ξένοι του Παναθηναϊκού έχουν καταλάβει καλύτερα το μέγεθος του Παναθηναϊκού, δείχνουν πιο προσηλωμένοι στις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ και προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, καθώς γνωρίζουν ότι όταν αγωνίζεσαι υπό τις οδηγίες ενός σπουδαίου προπονητή, σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά clubs, τότε μόνο θετικά μπορείς να κερδίσεις. Ακόμη και ο (μετριότατος) μέχρι τώρα Γκάμπριελ, προσπαθεί. Ναι μεν δεν του “βγαίνει” σχεδόν τίποτα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπαθεί.

Τέλος, αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν η ομάδα θα παρουσιάζει -κατά περιόδους- προβλήματα στις θέσεις “2” και “4-5”. Ίσως η προσθήκη κάποιου άλλου αντί του Γκάμπριελ (αν δεν βελτιωθεί) και ενός guard που θα σκοράρει από τη θέση 2, γιατί πέρα από τον Φελντέιν (που είναι παίκτης ψυχολογίας) δεν υπάρχει άλλος σκόρερ σε αυτή τη θέση, θα μπορούσαν να βοηθήσουν έτσι ώστε η ομάδα να αποδώσει ακόμη καλύτερα.

Υ/Γ: Ο Τζεντίλε θα βελτιωθεί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News