Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα

Λαμκέλ Ζε: Προανήγγειλε τη... μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό;

Tο περάσαμε στα ψιλά, αλλά ήταν μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας: αναφερόμαστε στον προβληματισμό των ανθρώπων της Αντβέρπ να συναινέσουν στον δανεισμό του Λαμέλ Ζε γνωρίζοντας τις διοικητικές περιπέτειες που περνά ο σύλλογος από το 2010 κι έπειτα.

Μην γελιόμαστε, αμέτρητα είναι τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας και δεν έχουν πληρωθεί, διεκδικώντας ακόμα τα χρήματά τους μετά από πέρας πολλών ετών.

Όταν τοπ ομάδες έφτασαν να έχουν τεράστια φέσια (φανταζόμαστε πως θα ένιωσαν παίκτες και προπονητές της ΑΕΚ όταν διαπίστωσαν ότι τα έχασαν όλα μετά τη μετατροπή της Ένωσης από ΠΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο ή αντίστοιχοι επαγγελματίες μαθαίνοντας ότι ο Άρης κινούσε διαδικασίες ένταξης στις διατάξεις του άρθρου 99) φανταστείτε τι γίνεται σε μη δημοφιλή σωματεία και χαμηλότερες κατηγορίες.

Οι ξένοι έχουν συχνά το ίδιο κακό ελάττωμα που έχουμε κι εμείς: γενικεύουν. Όπως για μας στα χρόνια των μνημονίων όλοι οι Γερμανοί ήταν ναζί και τοκογλύφοι, έτσι και για αυτούς όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι τρώνε τα λεφτά των παικτών κι είναι άθλιοι εργοδότες.

Το να σου βγει το όνομα είναι ως γνωστό χειρότερο από το να σου βγει το μάτι. Αν αυτά τα πράγματα φτάνουν να γράφονται στον Τύπο και μάλιστα με μορφή προειδοποιήσεων («προσέξτε») σκεφτείτε τι λέγεται για την Ελλάδα από ατζέντηδες που κλαίνε τα λεφτά τους ή παράγοντες ομάδων που ακόμα περιμένουν τα συμφωνηθέντα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να πειστεί ένας ποδοσφαιριστής της προκοπής να ‘ρθει εδώ. Γράψαμε πόσο πιο δύσκολο είναι να πείσεις: λάθος.

Το σωστό είναι να γράψουμε πόσο πιο πολύ μπορεί να σου κοστίσει το να πείσεις κάποιον καλό παίκτη να μετακομίσει στα μέρη μας. Γιατί ο Λαμέλ Ζε π.χ. μπορεί να πει ναι στον Παναθηναϊκό αλλά ζητώντας τα χρήματα μπροστά, όπως το 2013 π.χ ο Ολλανδός χαφ, Φάλκενμπεργκ ή απαιτώντας γύρω στο 20% παραπάνω λεφτά από τη δεύτερη καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του.

Η αλήθεια είναι πως εδώ δίνουμε ένα point στους λάτρεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη κα του …δεν χρωστούσαμε. Η αλήθεια είναι πως επί των ημερών τους η ΠΑΕ ήταν τύπος και υπογραμμός στις υποχρεώσεις της μέχρι να έρθουν οι μέρες Αλαφούζου όπου μάθαμε πως ο Σύλλογος είχε χρέη ακόμα και στους…μανάβηδες (!) πέριξ του Κορωπίου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News