Καλός ο Λέτο, αλλά...

Από τη μια το… κόλλημα Νάνο – Στιλ (η ευθύνη είναι διπλή 100%) και από την άλλη η κλάση του Σεμπάστιαν Λέτο.

Το καταπληκτικό γκολ του Αργεντινού στη Νέα Σμύρνη είναι αυτό που κρατάζει ζωντανό τον Παναθηναϊκό. Είναι αυτό που τον γλίτωσε από μέgα κάζο στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

[ads2]

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με τους “πράσινους” να αγγίζουν το γκολ με το δοκάρι του Μπεργκ και στην επανάληψη να μη δείχνουν το παραμικρό, η ισοπαλία μόνο ικανοποιημένους μπορεί να τους αφήνει. Κι αυτό, διότι στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ – δώρο της άμυνας και του τερματοφύλακα στον Ανσαριφάντ, ο Πανιώνιος (πολλά μπράβο στους ανθρώπους του κλαμπ γι’ αυτό το δημιούργημα που φαίνεται πως εκτός από παρόν έχει και μέλλον) σαν να… ζάλισε τον Παναθηναϊκό. Σαν να τον αποσυντόνισε. Δυστυχώς, για τον ίδιο και ευτυχώς για το “τριφύλλι”, τη μια φορά ο Στιλ “διόρθωσε”, όταν νίκησε σε τετ α τετ τον Ανσαριφάντ και την άλλη ο Μολέδο έδιωξε πάνω στη γραμμή, λίγο πριν το τελικό σφύριγμα.

Το αριστουργηματικό τέρμα του Λέτο και η γενικότερη καλή παρουσία του πρώτου ημιχρόνου είναι τα θετικά που κρατάει ο Αντρέα Στραματσόνι από την ομάδα του χθες. Τα πολλά λάθη στην επανάληψη, σε μεσαία γραμμή και άμυνα, η… ζαλάδα, που αναφέραμε, μετά το γκολ των γηπεδούχων και η έλλειψη πλάνου στο παιχνίδι, στην επανάληψη, τα αρνητικά. Τα οποία, φυσικά, δεν μπορούν να σβηστούν τώρα που είμαστε στο τέλος της σεζόν. Επιβάλλεται, όμως, τα κακώς κείμενα να διορθωθούν, ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Πλέι οφ, που χαρακτηρίστηκαν ως τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Αν κρίνουμε από την πρώτη αγωνιστική, όσοι εκτιμούσαν κάτι τέτοιο, ίσως να πέσουν μέσα.

Για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δεν αρκεί ένας Σεμπάστιαν Λέτο και κλάση του. Σπουδαίος παίκτης ο “Σέμπα” και πολύτιμος, για πολλούς λόγους για την ομάδα, αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει. Ούτε, φυσικά, ένας Μάρκους Μπεργκ. Χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς, περισσότερη… τροφοδοσία στους δυο άκρως ποιοτικούς επιθετικούς που διαθέτει η ομάδα, λιγότερα λάθη στη μεσαία γραμμή, διάρκεια στην απόδοση και μυαλωμένο παιχνίδι. Κάτι που δεν συνέβη χθες μετά το τέρμα του Πανιωνίου, άσχετα με την ισοφάριση.

Ολα αυτά θα πρέπει να τα δει ο Στραματσόνι και να προσπαθήσει μαζί με τους παίκτες του να τα αλλάξει, αν θέλει ο Παναθηναϊκός να πάρει την πολυπόθητη πρωτιά στα πλέι οφ. Κι αν αυτό συμβεί, τα υπόλοιπα, το “χτίσιμο”, δηλαδή, και τη δουλειά που πρέπει να ακολουθήσουν για τη νέα σεζόν, τα βλέπουν μετά…

Sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News