Καλό θα ήταν να παραμείνει ο Μακ - Θα κριθεί στα χρήματα

Καλό θα ήταν να παραμείνει ο Μακ - Θα κριθεί στα χρήματα

Η μεγαλύτερη προσαρμογή που έχουν να κάνουν οι Αμερικανοί παίκτες ερχόμενοι στην Ευρώπη είναι να βάζουν ομαδικούς στόχους πάνω από τους ατομικούς.

Στο ΝΒΑ έτσι συμβαίνει, οι παίκτες αξιολογούνται από την ατομική απόδοση και τα προσωπικά τους νούμερα.

Αν κάποιος βελτιώσει τα στατιστικά του, συνήθως θα πληρωθεί και καλύτερα, ανεξάρτητα από τη πορεία της ομάδας του.

Στην Ευρώπη αντίθετα, όλα αυτά δεν παίζουν καθόλου, τουλάχιστον στο πιο ψηλό επίπεδο. Αν η ομάδα σου κερδίζει, πιστώνεται στο ατομικό σου status, αν όχι το κασέ σου παραμένει συγκεκριμένο. Aυτομάτως γίνεται κατανοητό ότι τα ατομικά στατιστικά έχουν σημασία μόνο όταν συνοδεύονται από καλό ομαδικό αποτέλεσμα.

Αυτή την κατήχηση πρέπει να έκανε ο Γιώργος Βόβορας στον Σέλβιν Μακ με τον Αμερικανό να πιάνει το νόημα και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα μέχρι που υπέστη το διάστρεμμα που τον έθεσε εκτός μάχης για τον αγώνα με την Αλμπα.

Ο Μάρκους Φόστερ μια χαρά το κάλυψε το κενό του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Σέλβιν δεν αξίζει να μείνει στην ομάδα.

Οσονούπω θα ξέρουμε αν ο παίκτης συνεχίσει στην Αθήνα, οι προπονητές τον θέλουν αλλά δυστυχώς όλα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές απαιτήσεις του. Όλοι πια ξέρουμε ότι στην ΚΑΕ μετρούν και το ευρώ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News