Καλό είναι να το θυμόμαστε πριν πέσουμε να «φάμε» κάθε Ιωαννίδη και Χατζηγιοβάνη

Παναθηναϊκός: Τα τελευταία νέα για την ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Προ ημερών μελαγχολήσαμε με την επέτειο του 3-1 επί της Γιούβε το 2000 που συνέπεσε με την κατήφεια μετά το 1-3 από τον ΠΑΟΚ!

Κάθε ανάμνηση του παρελθόντος πονάει κρίνοντας που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, ωστόσο μια προσεκτική ματιά στα περασμένα έτη δείχνει πράγματα που πρέπει να βασιστείς μπας και ανακάμψεις στο μέλλον.

Εκείνη η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με πρωταγωνιστές τους…Γκουμομπασινάδες αποδεικνύει πως ο σύλλογος παραμένει χρόνια τώρα μια μοναδική θερμοκοιτίδα ποδοσφαιριστών. Ένα περιβάλλον εντός του οποίου ανά περιόδους γεννιούνται μονάδες σχεδόν μαγικά. Ακόμα και στα χειρότερά σου η φουρνιά του 2018 κατάφερε στο πι και φι να σβήσει το -6 της ντροπής και μέσα σε 15 μέρες να γεμίσει το Στάδιο κόντρα σε αντι-εμπορικούς αντιπάλους.

Η διοίκηση είχε κατά καιρούς κάκιστες σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας ακόμα και για πράγματα που μαρτυρούσαν πρόοδο, όπως π.χ την ανάδειξη των παιδιών του φυτωρίου – τομέας που για χρόνια όλη Ελλάδα σε ζήλευε.

Οι οπαδοί δεν ήθελαν αυτό το μοντέλο γιατί στο μάτι τους δικαιολογούσε την απροθυμία της διοίκησης να κάνει δαπανηρές μεταγραφές. Η γκρίνια για τις απώλειες πρωταθλημάτων ανάγκασε κάποια στιγμή την διοίκηση να φέρει ακριβούς παίκτες –μόνο που ελάχιστοι φτούρησαν.

Πάντα ο Παναθηναϊκός όποτε διακρινόταν είχε ισχυρή βάση γηγενών και παιδιά από τα σπλάχνα του. Καλό είναι να το θυμόμαστε πριν πέσουμε να «φάμε» κάθε Ιωαννίδη και Χατζηγιοβάνη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News