«Καλή λύση ο Λαπροβίτολα, πιο παλαβός ο Χεζόνια - «Ναι» για Καββαδά!»

Τα' παιξε η Wikipedia: «Στον Παναθηναϊκό με το νο8 ο Λαπροβίτολα!» (pic)

Την άποψή του πάνω στην επικαιρότητα του μπασκετικού Παναθηναϊκού κατέθεσε ο Κώστας Παταβούκας.

Διαβάστε τι είπε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής στο sportdog.gr:

“Είναι σημαντικό τόσο αγωνιστικά όσο και σημειολογικά αυτό που συνέβη με τον Παπαπέτρου. Γιατί κρατάς τον καλύτερο παίκτη σου, που είναι αρχηγός, MVP του πρωταθλήματος και συμβολίζει την επόμενη μέρα που θέλει να έχει για την ομάδα”, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Κ. Παταβούκας.

Στη θέση του γκαρντ ήρθε ο Πέρι αλλά, σαφώς, περιμένουμε να έρθει και ένας καλός οργανωτής. Το όνομα του Λαπροβίτολα έχει συνδεθεί με τους Πράσινους για παράδειγμα.

“Έρχεται σαν δεύτερη λύση, μπακ-απ. Η θέση του γκαρντ θεωρώ ότι είναι αυτή που θα κυνηγήσει περισσότερο τη μεταγραφή. Ειδικά η θέση στον 1 είναι αυτή που τον πληγώνει τα τελευταία χρόνια, μετά από την αποχώρηση του Καλάθη. Όσον αφορά τον Λαπροβίτολα, είναι πολύ έμπειρος, με γεμάτη σεζόν, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Νέντοβιτς”.

Πώς σχολιάζετε την υπογραφή συμβολαίου με τον Μέικον;

“Έκανε πολύ καλή χρονιά, ουσιαστικά δεν φάνηκε το κενό του Λάνγκφορντ στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι να προσαρμοστεί στο επίπεδο παραπάνω, στο επίπεδο της Ευρωλίγκας δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα. Είναι και θέμα προπονητή να ταιριάξει όλα τα κομμάτια στο παζλ, αλλά είναι χαρισματικός σκόρερ, παίκτης που βάζει την μπάλα στο καλάθι και από κοντά και από μακριά”.

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τη συμφωνία με τον Δημήτρη Πρίφτη;

“Είναι άνθρωπος που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, έχει εμπειρία και στόχους, έκανε πολύ καλή σεζόν φέτος που οδήγησε την ομάδα του στην Ευρωλίγκα. Εξαργύρωσε αυτή τη χρονιά με το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο καράβι και είναι σε φάση αναδιοργάνωσης”.

Πώς περιμένετε την επανεμφάνιση του Νέντοβιτς τη νέα αγωνιστική περίοδο, δεδομένου ότι είναι παίκτης που ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών;

“Αυτή την παράμετρο με τους τραυματισμούς την γνώριζαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και πήραν το ρίσκο. Ο Νέντοβιτς κάνει τη διαφορά όταν είναι καλά. Στην ουσία ο Παναθηναϊκός αυτό κυνηγάει, να τον κρατάει υγιή για να παίρνει από εκείνον το καλύτερο δυνατό”.

Παραμονή Χεζόνια;

“Είναι παναθηναϊκάκιας αυτός, πιο παλαβός από τους παλαβούς οπαδούς. Είναι ξένος αλλά ουσιαστικά είναι τρελός με την ομάδα, μπορεί να παίξει για τη φανέλα. Το θέμα είναι ότι στη θέση 3 πέφτει πάνω στον Παπαπέτρου. Αν πάει σε ψηλά σχήματα μπορεί να συνυπάρξουν με εναλλαγή ως 2αρό-3άρι, αλλά αυτό έχει κάποια ρίσκα. Αν πάει με κοντό 4άρι τον Χεζόνια, επίσης υπάρχουν κάποια ρίσκα. Είναι θέματα τακτικής αυτά. Πάντως αν τον κρατήσει, η ομάδα θα έχει σίγουρα δύο πολύ ποιοτικούς σε αυτή τη θέση”.

Στα αγωνιστικά, τέλος, ακούγεται έντονα ότι οι Πράσινοι θα αποκτήσουν τον Καββαδά. Που στα παιχνίδια της Εθνικής έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

“Ο Καββαδάς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν θα τον κρίνουμε από τα παιχνίδια της Εθνικής. Είναι βαρύ κορμί, μπορεί να γίνει μπακ απ του Παπαγιάννη και να τον προφυλάξει στη διάρκεια των ματς από φθορά. Με αυτή την έννοια είναι χρήσιμος παίκτης, με συγκεκριμένο ρόλο. Εντάξει, δεν θα κάνει παπάδες, αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά π[ου τον θέλουν”.

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το ενδεχόμενο επιστροφής τού Ολυμπιακού στην Α1.

“Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έκαναν αυτή την επιλογή, της Α2 δηλαδή. Δεν κατάλαβα, το ενδιάμεσο μου φάνηκε σαν μην έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν. Θα ήθελα να είναι στην Α1 ο Ολυμπιακός, γιατί είναι φτωχότερο το πρωτάθλημα χωρίς τον αιώνιο αντίπαλο. Αλλά δεν ξέρω αν ξέρουν τι θέλουν, να επιστρέψουν δηλαδή ή όχι”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News