Καλάθης: "Αγαπάω τον Παναθηναϊκό" - Tι είπε για το μέλλον του και την οικογένεια Γιαννακόπουλου

Τους... ξέρανε ο Καλάθης (vid)

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο Eurohoops για το μέλλον του, αλλά και για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

“Είναι τρομερό συναίσθημα. Ολη τη χρονιά παλέψαμε πολύ σκληρά. Κάποιους εκ των στόχων μας δεν τους πετύχαμε παρότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτό μας πείσμωσε. Είχαμε μια δύσκολη σειρά με τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στο Game 5 γνωρίζοντας ότι θα είναι μια μεγάλη μάχη. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να πάρουμε αυτή τη νίκη και ασφαλώς χαιρόμαστε που το κάναμε”.

Για το ότι οι “πράσινοι” κατέκτησαν τίτλο για 23η συνεχόμενη χρονιά: “Δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος και πόσο σπουδαία είναι η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ολοι εμείς που είμαστε εδώ, οι μεγάλοι παίκτες που έχουν έρθει κατά καιρούς, οι Legends, δεν θα ήταν εδώ αν δεν υπήρχε αυτή η οικογένεια. Θέλαμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα για να συνεχίσουμε αυτό το σερί και να αφιερώσουμε αυτόν τον τίτλο στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον Παύλο που “έφυγε” από κοντά μας. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα όλη αυτή τη δυναστεία, δημιουργώντας μια τεράστια κληρονομιά για την ομάδα. Μπορεί πολλοί να μην αντιλαμβάνονται πόσο σπουδαίος ήταν, όμως όλα οφείλονται σε αυτόν. Ηταν σπουδαίο να πάρουμε αυτό το τρόπαιο για να δούμε τον Δημήτρη χαρούμενο. Η στιγμή που το σήκωσε κι έδειξε ψηλά στον ουρανό, από όπου ο Παύλος μας κοιτούσε, μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους”.

Για το κίνητρο που έδωσε η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου: “Ήταν πολύ μεγάλο κίνητρο. Οχι το μοναδικό, αλλά ανάμεσα στα σπουδαιότερα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως αυτή η οικογένεια ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, γι’ αυτή την ομάδα, αυτό το χρώμα. Οταν παίζεις και βλέπεις δίπλα σου τον Θανάση να ζει με τόσο πάθος το παιχνίδι και να φωνάζει πιο πολύ από όλους στην εξέδρα, καταλαβαίνεις πολλά και θέλεις να δώσεις ακόμα παραπάνω για τον ευχαριστήσεις. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς αυτή η οικογένεια ζει, παθιάζεται, αγαπά την ομάδα”.

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο του πέμπτου τελικού: “Αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ. Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τον τρόπο που έπαιξε. Ηταν έτοιμοι και το έδειξαν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά για εμάς. Ο Παππάς μπήκε κι έκανε τεράστιο παιχνίδι, ο Γκιστ τα έκανε όλα πολύ δύσκολα για τους αντιπάλους, ο Κρις έκανε μεγάλη δουλειά και βοήθησαν ώστε ο Σπανούλης να έχει πολύ μικρό ορίζοντα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκεί για τα μεγάλα σουτ, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, εφαρμόζοντας αυτά που μας είχε δείξει ο κόουτς, που είχε καταρτίσει ένα εξαιρετικό πλάνο”

Για την αποτυχία πρόκρισης στο Final 4 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Το χρειαζόμασταν αυτό το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είχαμε παραπάνω δυνατότητες από αυτά που πετύχαμε φέτος. Μπορούσαμε να πάμε στο Final Four, όμως κάποια λάθη μας το στέρησαν και στο φινάλε της σεζόν θέλαμε το πρωτάθλημα. Αυτόν τον στόχο είχαμε κι αυτόν πετύχαμε”.

Για το μέλλον του: “Ακόμα δεν είναι κάτι το οποίο είναι στο μυαλό μου. Προς το παρόν θα γιορτάσω με τους φίλους μου, τους συμπαίκτες μου. Εκεί μέσα (σ.σ. αποδυτήρια) είναι 14 παιδιά που έχουμε περάσει δέκα μήνες μαζί. Είμαστε πολύ δεμένοι. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι το μέλλον, αλλά να γιορτάσουμε αυτό που πετύχαμε. Αγαπώ αυτή την ομάδα και θα δούμε τι θα συμβεί”

Για τον Φελντέιν που βρέθηκε χθες στο ΟΑΚΑ: “Ο Τζέιμς (σ.σ. Φελντέιν) δεν είναι απλός φίλος και συμπαίκτης. Είναι αδελφός και αφού έχει τελειώσει η σεζόν του δεν γινόταν να το χάσει αυτό για τίποτε στον κόσμο”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News