Καλάθης: «Είπα στον Διαμαντίδη ότι έμαθα από τον καλύτερο!»

Καλάθης: «Είπα στον Διαμαντίδη ότι έμαθα από τον καλύτερο!»

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην EuroLeague Greece για το sms που του έστειλε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά το τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, την απάντησή του, ενώ εξηγεί ότι το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα είναι το στοιχείο που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό μέχρι το Final 4!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μια ματιά στην στατιστική του αγώνα με την Μπαρτσελόνα και βλέπουμε 17 πόντους, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος! Τι συμβαίνει με εσένα;

«Απλά προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ. Ήταν μια τεράστια νίκη για μας. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα. Και αυτό ήταν το κλειδί για την τελική επικράτηση.»

Φέτος βλέπουμε έναν Καλάθη με απίστευτη συνέπεια στο παιχνίδι του. Που οφείλεται αυτή η σταθερότητα που δείχνεις;

«Λατρεύω να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες. Οπότε είναι εύκολο να είσαι συνεπής. Και όπως σου είπα, απλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατόν».

Τι άλλο έχεις κρατήσει κάβα; Τι άλλο θα δούμε από εσένα φέτος;

«(Γέλια) Ίσως να ευστοχήσω σε κάποιο σουτ! Εντάξει, σοβαρά τώρα. Προσπαθώ να ηγηθώ της ομάδας, να κερδίζουμε παιχνίδια και να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Νιώθεις πίεση που φέτος όλη η EuroLeague μιλάει για σένα; Ή μήπως σου δίνει επιπλέον ώθηση ως αναγνώριση;

«Απλά με κάνει να δουλεύω σκληρά. Κάτι που κάνω τα τελευταία χρόνια. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση, ξέρω τι μπορώ και τι είμαι ικανός να κάνω, ενώ όπως είπα και προηγουμένως είμαστε μια δεμένη ομάδα. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, παίζουμε καλά στο παρκέ και καθένας από εμάς γνωρίζει καλά τον διπλανό του. Μου θυμίζει έντονα τα παλιά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Όσο για μένα σίγουρα θα έχω και κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά ελπίζω να μείνω συνεπής για να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».

Πάντως η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ λόγος για την μετά-Διαμαντίδη εποχή και αν μπορεί κάποιος να «γεμίσει» τόσο πολύ τη στατιστική του. Και να που το κάνεις…

«Για την ακρίβεια αντάλλαξα μηνύματα με τον Μήτσο μετά το ματς. Με συνεχάρη και μου έγραψε ότι έκανα απίστευτο παιχνίδι. Και εγώ του απάντησα ότι έμαθα από τον καλύτερο. Προφανώς και έμαθα πολλά από εκείνον! Ίσως να είναι ο καλύτερος παίκτης που έπαιξε στην EuroLeague και εγώ ήμουν συμπαίκτης του 5-6 χρόνια. Με βοήθησε πάρα πολύ να αναπτύξω το παιχνίδι μου».

Καλάθης-Γκιστ όπως… Διαμαντίδης-Μπατίστ;

«Εμ, ναι! Γιατί, όχι; Ο Τζέιμς ταιριάζει πάρα πολύ στην ομάδα, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Για μένα είναι πολύ εύκολο να παίζω μαζί του γιατί μπορεί να πιάσει τη μπάλα όπου κι αν του την πετάξω! (Γέλια) Το πώς διαβάζει το παιχνίδι είναι τέλειο για το δικό μου παιχνίδι.

Όσον αφορά το ματς γεγονός ότι παρουσιαστήκατε τόσο αποφασισμένοι, ακόμα και σε στιγμές που το ματς δεν πήγαινε και πολύ καλά, είχε να κάνει και με την ήττα του πρώτου γύρου; Την είχατε στο μυαλό σας;

«Όχι, όχι. Δεν σκεφτόμασταν τι είχε συμβεί στον πρώτο γύρο. Μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι μας στην EuroLeague και ότι ήμασταν, αλλά και είμαστε, μια νέα ομάδα. Όχι δεν το είχαμε στο μυαλό μας. Απλά θέλαμε να τελειώσουμε την δουλειά σε αυτό το ματς.»

Τώρα έρχεται η εβδομάδα με τα πολύ δύσκολα ματς απέναντι σε Φενέρ στην Τουρκία και με ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία. Θεωρείς ότι είναι ένα μεγάλο τεστ για τον Παναθηναϊκό να δει αν είναι ομάδα για το Final 4;

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι αν χάσουμε τα ματς ή αν τα κερδίσουμε θα είμαστε ή δεν θα είμαστε ομάδα για να πάρουμε τη πρόκριση στο Final 4. Όμως σίγουρα είναι μεγάλα ματς. Είναι πολύ δύσκολη εβδομάδα, ίσως η πιο δύσκολη όλης της σεζόν και θέλουμε να παίξουμε μεταξύ άλλων και καλό μπάσκετ. Βέβαια προέχει το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αν και όλος ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μιας και ακολουθούν και τα ματς με Ζάλγκιρις και Ολυμπιακό. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να παρουσιαστούμε προετοιμασμένοι.»

Εσύ πώς το βλέπεις; Μπορείτε να πάτε στο Final 4;

«Το ελπίζω. Παραμένει ο μεγάλος μας στόχος! Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε καλά και σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και από τη δική μου οπτική γωνία, ξέρω ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Πάντως φαίνεται ότι ο κόσμος φεύγει από το ΟΑΚΑ χορτασμένος από μπάσκετ. Με το χαμόγελο στα χείλη. Συμβαίνει αυτό επειδή και εσείς το απολαμβάνετε τόσο όσο φαίνεται;

«Φυσικά! Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι! Μας δίνουν φοβερή ενέργεια, μας σπρώχνουν στις νίκες, κάτι που κάνουν συνέχεια από τη πρώτη μέρα που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό. Όταν οι αντίπαλο βγαίνουν στο παρκέ και αντικρίζουν αυτόν τον κόσμο, ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολα να κερδίσουν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News