Καλάθης: «Η άμυνα ήταν το "κλειδί" της νίκης»

Καλάθης: «Η άμυνα ήταν το "κλειδί" της νίκης»

O Νικ Καλάθης ήταν για άλλη μία φορά από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκός, στην χθεσινή αναμέτρηση με την Ρεάλ…

Ο πλέι μέικερ των πρασίνων στάθηκε στο πως κατάφεραν να ανατρέψουν την μεγάλη διαφορά που πήρε η Ρεάλ στο ημίχρονο του αγώνα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντόντσιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι που θα δώσει με το Εθνόσημο.

Είδατε τη διαφορά να ξεφεύγει ακόμα και στο -16 (40-56 στο 21′), αλλά τελικά κάνατε το 4/4 στην έδρα σας:

«Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάνει! Ήταν απίστευτο παιχνίδι! Γεμάτο ένταση και ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν θετικό για εμάς και τα καταφέραμε. Πήραμε ακόμα μία νίκη στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Το να προστατεύουμε το “σπίτι” μας είναι τεράστια υπόθεση για εμάς. Παίξαμε πολύ καλά στο τέλος και πήραμε μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα

Η άμυνα ήταν το “κλειδί” της νίκης δεν το συζητώ καν. Στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε πάνω από 50 πόντους, ενώ στην επιστροφή σχεδόν τους μισούς».

Τι είπατε μεταξύ σας στην ανάπαυλα και επιστρέψατε από τ’ αποδυτήρια για να κάνατε σερί 13-0 (53-56);

«Μείναμε πίσω από νωρίς με διψήφια διαφορά. Ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι για ν’ ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Είδαμε τι έφταιξε στην ανάπαυλα. Είπαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό το παιχνίδι και να το κάνουμε δικό μας! Βελτιώσαμε την άμυνά μας και το γυρίσαμε. Μείναμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας στο τρίτο δεκάλεπτο».

Τι θα κρατήσεις από τη σημερινή νίκη. Τι σας έμαθε;

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα και κάθε νίκη είναι σημαντική, είτε είναι στην έδρα μας, είτε εκτός. Το γεγονός όμως ότι κάναμε αυτή την ανατροπή, ενώ είχαμε βρεθεί τόσο πίσω στο σκορ από νωρίς και πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα είναι σημαντικό. Δείξαμε χαρακτήρα και αυτό δείχνει πως και στο μέλλον θα παλεύουμε με τον ίδιο τρόπο!».

Πως ήταν να παίζεις απέναντι στο «φαινόμενο» Λούκα Ντόντσιτς;

«Τι να πεις γι’ αυτό το παιδί! Είναι πολύ καλός παίκτης. Στο μέλλον θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο. To μέλλον του έχει άστρο. Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε είναι ώριμος στο παρκέ. Απίστευτος! Ειδικά για την ηλικία του. Αγωνίζεται σαν να είναι 35 χρονών. Πιστεύω ότι θα έχει μία ασταμάτητη σεζόν».

Και τώρα θα κάνεις ένα διάλειμμα από τις «πράσινες» υποχρεώσεις σου για να τιμήσεις το εθνόσημο:

«Ναι! Θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι έτοιμος να φορέσω ξανά την φανέλα της Εθνικής και να βοηθήσω με τη σειρά μου την ομάδα».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News