Καιρός να επιστρέψει στις νίκες - Τι ώρα παίζει ο Εξάστερος

Ολυμπιακος - Παναθηναικος Live: Ζωντανά σήμερα (17/3)

Καιρός να επιστρέψει στις νίκες ο Παναθηναϊκός, έστω και με απουσίες.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις (30/12, 21:00), για την 18η αγωνιστική της Euroleague. Ο «εξάστερος» χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, καθώς τέσσερις παίκτες ανιχνεύθηκαν θετικοί, ενώ και μέλη του τεχνικού επιτελείου βρίσκονται σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, εκτός μάχης τέθηκαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Τζέρεμι Έβανς, Λεωνίδας Κασελάκης και Χάουαρντ Σαντ Ρος.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να ανασυνταχθεί έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο δείγμα αντίδρασης ήρθε κόντρα στο Λαύριο με το άνετο 93-69, που του έδωσε το εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις με το τζάμπολ προγραμματισμένο για τις 21:00.

Δηλώσεις Κέντρικ Πέρι ενόψει της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις

Για το αν θα χρειαστεί αυταπάρνηση από όσους παίξουν και το αν είναι μια ευκαιρία να φτιαχτεί μια ωραία ιστορία: «Πράγματι. Στην περίπτωση μας είναι αυτό που λέμε “ο επόμενος διαθέσιμος”. Όποιος μπει στο παρκέ πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Είτε μιλάμε για παιδιά που είναι εδώ πολλά χρόνια. Είτε για νέα παιδιά που τώρα παίρνουν την πρώτη γεύση από την Ευρωλίγκα. Αν μπορώ να τους συμβουλεύσω, θα έλεγα ότι είναι η ευκαιρία να καλωσορίσουν την πρόκληση. Αφού μιλάμε για κάτι που πολλοί νεαροί Ευρωπαίοι ονειρεύονται, να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Ελπίζω να το κάνουν».

Για το πόσο περιπλέκει την κατάσταση η επιστροφή του COVID-19: «Ξέρω ότι είναι κλισέ, αλλά σε αυτή την κατάσταση κανείς οφείλει να ανησυχεί μόνο για τα πράγματα που μπορεί να ελέγξει. Φυσικά θα υπάρξουν καταστάσεις που θα ξεφύγουν από τον έλεγχο μας, όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε τη σωστή νοοτροπία όλες τις φορές που θα μπαίνουμε στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουμε με… τον τύπο από πάνω, κάποια ανώτερη δύναμη. Αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε, τόσο εμείς σαν Παναθηναϊκός αλλά και όλοι, είναι να ελέγξουμε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε και να δούμε τι θα συμβεί».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News