Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης ή έκπληξη για τον Παναθηναϊκό, ΑΝ φύγει ο Όγκαστ

Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης ή έκπληξη για τον Παναθηναϊκό, ΑΝ φύγει ο Όγκαστ

Σύμφωνα με το eurohoops.net, ο Ζακ Όγκαστ έχει προτάσεις από το ΝΒΑ και το newspao.gr κάνει μία γρήγορη βόλτα στην αγορά εξετάζοντας τα δεδομένα του αντί-Όγκαστ.

Καταρχάς, να τονίσουμε πως δεν είναι σίγουρο ότι ο Όγκαστ θα αποχωρήσει και πως όλα αυτά τα παρακάτω είναι υποθετικά. Ο νεαρός φαίνεται να έχει πρόταση, χωρίς ωστόσο να έχει -ακόμα- συμφωνήσει.

Πάμε να αναλύσουμε κάποια δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός έχει τους Λεκαβίτσιους, Ρίβερς, Ντένμον, Σίνγκλετον, Γκιστ, Γκάμπριελ και Φελντέιν στις θέσεις των ξένων. Άρα έχει 7, ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να παίζουν 6. Ο Τζέιμς Φελντέιν θα αποχωρήσει και “παίζει” το σενάριο του να τον αντικαταστήσει κάποιος ξένος, ο οποίος μέχρι να ελληνοποιηθεί ο Γκιστ θα παίζει μόνο στην Euroleague.

Ωστόσο, αν φύγει και ο Όγκαστ (ΑΝ), τότε μεγαλώνει το πρόβλημα, καθώς αν αποκτηθεί και άλλος ξένος, τότε θα φτάσουμε τους 8, δηλαδή δύο παραπάνω από το “όριο” για την Basket League. Αν πάλι έρθει Έλληνας στις θέσεις 2-3 (π.χ. Περπέρογλου), τότε θα πάμε στο σενάριο που αναφέραμε παραπάνω. Δηλαδή κάποιος από τους ξένους να παίζει μόνο Euroleague, μέχρι να πάρει ελληνικό διαβατήριο ο Γκιστ.

Αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να καλύψει το κενό του Όγκαστ (ξαναλέμε, αν φύγει) με Έλληνα, τότε οι επιλογές είναι ελάχιστες. Αφού στις θέσεις “4-5” υπάρχουν μόνο οι Μαυροκεφαλίδης, Μήτογλου (που μάλλον θα παραμείνει στο κολεγιακό) και Καϊμακόγλου (έχει συμβόλαιο με την UNICS), καθώς επίσης και ο Φώτσης (μόνο στο “4”) που με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι με το 1,5 πόδι εκτός Παναθηναϊκού.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω επιλογές δεν συμβαδίζουν με το στυλ του “αθλητικού πενταριού” και είναι υποθετικές.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες δύο μέρες και ελπίζουμε τόσο ο Όγκαστ, όσο και ο Σίνγκλετον να συνεχίσουν να φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News