Και ξανά προς τη δόξα τραβά - Είναι φίνα τα κορίτσια

Και ξανά προς τη δόξα τραβά - Είναι φίνα τα κορίτσια

Μετά από αρκετά χρόνια, οι ομάδες πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού διεκδικούν με πολλές αξιώσεις εγχώριους τίτλους αμφισβητώντας ανοιχτά την κυριαρχία άλλων συλλόγων της χώρας.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, τη φετινή σεζόν έκανε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα στις ομάδες Βόλεϊ του συλλόγου ώστε το “τριφύλλι” να μπορέσει να διεκδικήσει στα ίσα τους εγχώριους τίτλους τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ

Η σεζόν 2010/11 ήταν η τελευταία ουσιαστικά καλή σεζόν για τον Παναθηναϊκό στο τμήμα Πετοσφαίρισης ανδρών. Με παίκτες όπως, ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο Γιώργος Πετρέας, ο Ηλίας Λάππας, ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου, ο Λουντοβίκ Καστάρ και οι υπόλοιποι υπό τις οδηγίες του Στέλιου Καζάζη έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς που αποκλείστηκε από το μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 2 ήττες στο.. “νήμα” με 3-2. Τον Ολυμπιακό του Ντεσπέιν, τον Ολυμπιακό του Φράγκου, τον Ολυμπιακό του Καλμαζίδη.

Εκείνη τη σεζόν, ο Αχιλλέας Μακρόπουλος αποχώρησε από το τμήμα και η ομάδα έπεσε σε βαθιά ύφεση. Έκτοτε, πάλευε κάθε χρόνο για τη σωτηρία της με παίκτες χαμηλού επιπέδου, χωρίς καθόλου έσοδα και παρόλα αυτά τα κατάφερε. Το μεγαλύτερο κέρδος από τα τρία “πέτρινα” χρόνια; Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Την περίοδο 2014/15, έρχεται στην ομάδα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος που το καλοκαίρι είχε φύγει κακήν κακώς από το Φοίνικα Σύρου.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά - Είναι φίνα τα κορίτσια

Ο Έλληνας κόουτς με γνήσια Παναθηναϊκή ψυχή οδηγεί μία ομάδα που ήταν μέσα στις υποψήφιες για υποβιβασμό στην τετράδα και μάλιστα με μεγάλες νίκες στη Θεσσαλονίκη επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ του Γκόμεζ. Έξτρα παράσημο, η νίκη επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη με 3-1 μετά από περίπου έξι χρόνια χωρίς νίκη επί της ομάδας του Πειραιά.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά - Είναι φίνα τα κορίτσια

Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο υπερπολύτιμα “γρανάζια” της μηχανής του. Τους Θανάση Πρωτοψάλτη και Μπράιαν Κουκ. Παρόλα αυτά, η πέμπτη θέση θεωρείται επιτυχία για το ρόστερ της ομάδας και μεγαλύτερο επίτευγμα απο αυτό… οι δύο μόνο εντός έδρας ήττες στο καμίνι της Κυψέλης από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Επιπλέον, έφτασε μέχρι τους “4” του Κυπέλλου όπου αποκλείστηκε από την Κηφισιά στο τάι-μπρέικ με ένα τερατώδες λάθος των διαιτητών.

Τη φετινή σεζόν, έγινε ένα άνοιγμα που όλοι ευελπιστούν πως θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Γκονζάλεζ, Μεργαρέχο, Τσίροβιτς και περισσότερο Ρανγκέλ ήρθαν στην ομάδα φέρνοντας άνεμο αισιοδοξίας στο “τριφύλλι”. Το κλίμα στην ομάδα; Φοβερό. Οι εμφανίσεις της; Το ίδιο ενώ βγάζουν και μία σταθερότητα που έλειπε χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο κέρδος επίσης, οι παρουσίες του 15χρονου Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου στην ομάδα και οι ευκαιρίες που πήρε από τον πατέρα προπονητή του ώστε να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του.

Ο Παναθηναϊκός μετράει δύο ήττες σε 15 αγώνες, ενώ έχει νικήσει στη Θεσσαλονίκη τον… πλούσιο ΠΑΟΚ σχετικά εύκολα με 3-1. Μία νίκη που δείχνει στόφα μεγάλης ομάδας που διεκδικεί τίτλο.

Επιπλέον, πέρασε στο Φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ, που προβλεπόταν να γίνει στα τέλη του μήνα στην Κύπρο, όμως ξαφνικά “κόλλησε” λόγω του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως της μεγαλονήσου.

Εκεί, ηττήθηκε στη διοργάνωση – παρωδία με 3-1 από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Ρέντη – το τονίζω – και πάλεψε μέχρι τέλους τα 3 από τα 4 σετ.

Πλέον, φαίνεται πως έχουν μπει οι βάσεις και η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο για να επιστρέψει στις επιτυχίες εντός και – μετά από χρόνια- και εκτός συνόρων. Και ξανά προς τη δόξα τραβά λοιπόν…

ΕΙΝΑΙ ΦΙΝΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Μετά από μία “χρυσή” δεκαετία με 7 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 τελικό Πρωταθλητριών και ένα αήττητο πρωτάθλημα το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, εισήλθε σε περίοδο κρίσης – μικρότερης από το ανδρικό- όπως και όλος  ο “πράσινος” Ερασιτέχνης.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά - Είναι φίνα τα κορίτσια

Ο Παναθηναϊκός, έχει να πανηγυρίσει τίτλο από το 2011 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος όμως τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται κινήσεις αντάξιες του μεγέθους του συλλόγου. Οι μεταβατικές σεζόν 2011/12 και 2012/13 έφεραν σε βαθιά κρίση την ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Από τότε, επανήλθε στην τριάδα με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση της σεζόν 2014/15 ενώ συμμετείχε σε τρία φάιναλ-4 και ένα τελικό Κυπέλλου. Μέσα σε αυτή την πενταετία, υπάρχει και μία νίκη με 3-0 στο Ρέντη εναντίον του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2014/15.

Τα… φίνα κορίτσια χρειάζονται ένα τίτλο για να γίνει η αρχή της επιστροφής στην κορυφή.

Η στήριξη σε Ελληνίδες παίκτριες είναι το κλειδί που μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Πένυ Ρόγκα, Λίτσα Μερτέκη, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Στέλλα Λαγουδάκη, Αθηνά Χρυσομάλλη φέτος Μαρία Νομικού, Ελένη Κωνσταντινίδου, Ναταλία Μεταξά, Εύη Χρήστου και κυρίως Ανθή Βασιλαντωνάκη τα προηγούμενα χρόνια στελέχωναν μαζί με άλλες ταλαντούχες Ελληνίδες και μερικές ξένες τον… νέο Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

Σε αυτές πρέπει να στηριχθεί το “τριφύλλι” και ο προπονητής του, Δημήτρης Καζάζης για να μεγαλώσει και να γιγαντώσει το σύλλογο. Μαζί με τις “καλές” ξένες Πολ, Ρίτσι και Φιλντ κάνει μια εξαιρετική σεζόν που τον έχει φέρει στην δεύτερη θέση με 41 βαθμούς σε 16 αγώνες. Αν δεν του έκλεβαν τη νίκη στο Ρέντη με το “έτσι θέλω”, θα ήταν πρώτος. Αλλά όπως φαίνεται κάποιοι δεν επιθυμούν να βλέπουν ωραίο βόλεϊ. Θέλουν απλά να καπηλεύονται τους τίτλους με οποιοδήποτε τρόπο όπως σε άλλα αθλήματα. Θα γυρίσει όμως ο τροχός.

Δείτε στο 9:13 την εγκληματική απόφαση κατά των “πρασίνων” :


Μέχρι τότε ας τραγουδάμε όλοι μαζί : Είναι φίνα τα κορίτσια…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News