Κ. Σακελλαροπούλου: Η άγνωστη ψήφος για τη Διπλή Ανάπλαση

Κ. Σακελλαροπούλου: Η άγνωστη ψήφος για τη Διπλή Ανάπλαση

Η άγνωστη ψήφος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για τη Διπλή Ανάπλαση, αποκαλύφθηκε σήμερα.

Η ΠτΔ συνδέεται με τη Διπλή Ανάπλαση… Από πότε; Σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport από το 2008, καθώς τότε, ως μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε στην Ολομέλεια η οποία εξέδωσε την απόφαση για την τωρινή μορφή της Διπλής Ανάπλασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε το ΣτΕ είχε καταλήξει σε μια σολομώντεια λύση.

Είχε αποδεχτεί το σκεπτικό της ΔΑ, απέρριψε τις προσφυγές που ζητούσαν την ακυρότητά της, αλλά διέταξε τροποποιήσεις στον νόμο ώστε να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου και να μειωθεί το κατασκευαστικό αποτύπωμα στον Βοτανικό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ψήφισε υπέρ αυτής της λύσης. Ανήκε στη μειοψηφία των δικαστών που τάχθηκαν κατά της ΔΑ και υπέρ των προσφυγόντων.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι στο σκεπτικό της η μειοψηφία δεν απέρριψε την προοπτική κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Όπως εξήγησαν οι μειοψηφήσαντες σύμβουλοι έκριναν ότι η νομοθεσία με τον τρόπο που διαμορφώθηκε αντίκειτο στο πνεύμα του Συντάγματος και στην προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και δεν αποδέχτηκαν τη λύση που υιοθέτησε η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Συμβουλίου Tns Επικρατείας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News