Ήττα δεν κοστίζει, νίκη …κοστίζει μια περιουσία

Ήττα δεν κοστίζει, νίκη …κοστίζει μια περιουσία

Να λοιπόν που πριν μας αποχαιρετήσει το 2015 καλούμαστε όλοι να ζήσουμε μια ξεχωριστή μπασκετική βραδιά. Λέτε να είναι το κερασάκι στην τούρτα; Θα δείξει.

Πάντως, κάθε ραντεβού του Παναθηναϊκού με τον δικό του Ζοτς θα έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι μαγικό και απίστευτα φορτισμένο. Πολλώ δε μάλλον τώρα που σε αυτό το συναπάντημα στον πάγκο του «τριφυλλιού» κάθεται ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

[ads2]

Ζοτς και Σάλε έχουν ζήσει τρομερές στιγμές, έχουν περάσει όλες τις …πίστες τα τελευταία 30 χρόνια. Από συμπαίκτες και συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο, έφτασαν ο ένας να γίνεται προπονητής σε μια νύχτα και ο άλλος να του ράβει το πρώτο αστέρι στην Κωνσταντινούπολη το 1992. Στο μέρος που καλούνται να τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά ως προπονητές.

Απίστευτο!

Ούτε ο πιο παλαβός σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτό θα συνέβαινε με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρ και τον Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Έλα, όμως, που η ζωή κάνει διαρκώς κύκλους, όπως είπε χαμογελαστά στο αεροπλάνο ο Σάλε λίγα λεπτά πριν την απογείωση για την Πόλη.

Η πρεμιέρα του ΤΟΡ-16 μπορεί να οδηγήσει στο ΤΟΡ-2016! Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν το μεγάλο φαβορί του ομίλου, την ομάδα που δείχνει έτοιμη να καπαρώσει τη μία από τις τέσσερις θέσεις του φάιναλ φορ. Μια ήττα δεν θα σημαίνει τίποτε παραπάνω από μια ήττα στην έδρα του φαβορί. Κοινώς δεν θα κοστίσει σε τίποτα. Μια νίκη, όμως, θα …κοστίσει όσο μια περιουσία. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει έναν μίνι – άθλο μέσα στην Πόλη τότε θα έχει δικαίωμα να ονειρεύεται άλλα πράγματα.

Αγωνιστικά και από τη στιγμή που δεν άλλαξε κάτι στη δομή της ομάδας και δεν έγινε μεταγραφή ο κλήρος πέφτει και στους …γέρους αλλά και στους νέους. Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει βρει έναν σταθερό κορμό παικτών που τη βοηθούν και τραβούν το πιο δύσκολο κουπί. Πλέον, ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά και άλλοι πρωταγωνιστές. Το πεδίο είναι ελεύθερο και τα…σκυλιά δεμένα. Ήρθε η στιγμή των αποδείξεων απ’ όλους αν θέλουν και ονειρεύονται το ταξίδι αυτό να είναι μακρινό και όμορφο.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News