Ιτούδης: «Προτιμώ εξωτερικό για τα επόμενα 5-6 χρόνια, ευγνωμοσύνη για τους Γιαννακόπουλους»

Οι δηλώσεις του Ιτούση μετά το ματς

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sport24 και ξεκαθάρισε πως προτιμά να συνεχίσει τα επόμενα 5-6 χρόνια να κοουτσάρει στο εξωτερικό.

Αναλυτικά:

«Εφόσον πάντως το αποφασίσει και το θέλει, διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση που έχει αποκομίσει από όλα αυτά τα χρόνια για να πορευτεί όπως ορίζει η καρδιά του. Χρειάζεται και πολύ καλούς συνεργάτες, γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνεργασιών. Εγώ θεωρώ ότι είναι άλλο να μπαίνεις από αθλητής κατευθείαν στα παπούτσια του προπονητή. Του είπα ό,τι ήταν από το δικό μου πρίσμα ή άλλων ανθρώπων Αλλά εφόσον το σκέφτεται και το αισθάνεται, και ταυτόχρονα κάποιος του δώσει την ευκαιρία διότι κάποιος πρέπει να σε πιστέψει, τότε γιατί όχι…

Για μένα ποτέ δεν μπορώ να πω τι και πώς θα συμβεί στο μέλλον. Ούτως ή άλλως για να επιστρέψεις στην Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργηθεί το πλαίσιο. Δεν πηγαίνεις να χτυπήσεις την πόρτα εσύ. Αναμφίβολα όμως, όπως βλέπω τον εαυτό μου και το συζητώ με την οικογένειά μου, θα προτιμούσα να είμαι στο εξωτερικό για ακόμη 5-6 χρόνια. Αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα.

Ακούγεται ίσως αφοριστικό. Βέβαια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι δύο τεράστια κλαμπ. Ήταν άλλωστε μεγάλη τιμή που δούλεψα στο ένα από αυτά και είχα το άλλο ως αντίπαλο δέος. Και οι δυο ομάδες έκαναν προσπάθεια να φέρουν το μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Στις οικογένειες Κόκκαλη, Γιαννακόπουλου και στ’ αδέρφια Αγγελόπουλων μόνο ευγνώμονες πρέπει να είναι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News