Ιτούδης για το αν Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός είναι ο πιο δύσκολος

Κλικς από το ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο με τα "πράσινα" (pics)

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη δυναμική Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ενώ τόνισε πως σε λίγα χρόνια η Euroleague θα θυμίζει ΝΒΑ.

Αναλυτικά:

Για το format της Euroleague: «Παίζουμε πολύ δυνατά ματς στην Euroleague, έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα playoffs, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούμε πάντα να κερδίσουμε στο Final 4. Φυσικά, προετοιμαζόμαστε για αυτό, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον το μπάσκετ θα προσαρμοστεί πλήρως στο σύστημα διεξαγωγής του ΝΒΑ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσει σε δεύτερο πλάνο η VTB. Όχι, το αντίθετο. Θα την αντιμετωπίσουμε ως ένα είδος ανάπτυξης Λίγκας, που θα προσφέρει κίνητρο στις άλλες ομάδες να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο το παιχνίδι τους.

Οι ρωσικές ομάδες ομάδες όπως, για παράδειγμα, η Ούνιξ, η Λοκομοτίβ και η Χίμκι έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Η Ζενίθ οδεύει προς τα εκεί. Γιατί λοιπόν να μην συμπεριλάβουμε όλες αυτές τις πέντε ομάδες στην Euroleague; Γιατί να υπάρχουν πέντε ισπανικές ομάδες»;

Για το ποιος είναι πιο δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός: «Και οι δύο αυτές ομάδες είναι πρωτοκλασάτες και είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίζεις, ειδικά στην έδρα τους όπου το θερμό κοινό τους δίνει έξτρα ώθηση. Τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο ανεξάρτητα από την δύναμη που παίρνουν από τον κόσμο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News