Ιτούδης: «Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς τον Ομπράντοβιτς και τον... Παναθηναϊκό»

Ιτούδης: «Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς τον Ομπράντοβιτς και τον... Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Ιτούδης πανηγύρισε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο ως head coach, όμως δεν ξέχασε να αναφερθεί στον “αδελφό” του Ομπράντοβιτς αποκαλύπτοντας τι του είπε στο τέλος του αγώνα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης όντας πλέον ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους λέγοντας: “Όταν η Φενέρ γύρισε το παιχνίδι είπα στους παίκτες ότι πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό που κάναμε όλη τη σεζόν. Μας έλεγαν ότι είμαστε το φαβορί από την αρχή, όμως έπρεπε τώρα να το αποδείξουμε. Σε μεγάλο διάστημα του αγώνα κάναμε αυτό που θέλαμε”.

[ads2]

Αμέσως μόλις τελείωσε το παιχνίδι ο Ιτούδης και Ομπράντοβιτς αγκαλιάστηκαν με τον Σέρβο να δείχνει αρκετά εκνευρισμένος. Ο Ιτούδης ρωτήθηκε γι αυτό αποκαλύπτοντας πως “Όταν τέλειωσε το παιχνίδι αυτό που είπα στον Ζέλικο παίρνοντας τον αγκαλιά είναι ότι “ξέρω τι σημαίνει να χάνεις έναν τελικό, όμως να ξέρεις έχεις μερίδιο σε αυτή την κατάκτηση γιατί αν δεν ήσουν εσύ δεν θα ήμουν εδώ. Αν δεν ήταν αυτός κι ο Παναθηναϊκός δεν θα βρισκόμουν ποτέ εδώ. Ο Ζοτς είναι αδελφός και δεν έχει σημασία που πήραμε το πρωτάθλημα αυτό δεν αλλάζει. Δεν είμαι αγνώμων ούτε ξεχνάω”.

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για την επιστροφή της ΤΣΣΚΑ στην κορυφή κι αν αισθάνεται πως “ξόρκισε τα φαντάσματα” του παρελθόντος τονίζοντας ότι “νιώθω δικαιωμένος για την ομάδα μου και τους παίκτες. Εγώ το προσπαθώ να δίνω οδηγίες, να διαχειρίζομαι το ρόστερ. Αν δεν είχα αυτούς τους παίκτες δεν θα ήταν έτσι. Οι Ρώσοι παίκτες κι οι ξένοι έγιναν ένα κι αυτό είναι που έκανε τη διαφορά στο τέλος”.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε και στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον Ομπράντοβιτς με τη λήξη του τελικού. Αρχικά είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος διότι αρκετά από αυτά τα παιδιά πήραν για πρώτη φορά ένα τίτλο, απέναντι σε μια τεράστια ομάδα, έναν εκπληκτικό σύλλογο με έναν εκπληκτικό προπονητή. ΤΣΣΚΑ εναντίον Φενέρ, με εκπληκτικές προσωπικότητες. Η ιστορία γράφτηκε μέσα στο γήπεδο. Με παίκτες οι οποίοι έζησαν κακές στιγμές, αντιξοότητες, έδωσαν do or die παιχνίδια όπως αυτά στο φάιναλ φορ. Η ιστορία γράφτηκε με πειθώ, ενώ ήταν μέσα ο Χριάπα, ο Μίλος, ο Νάντο, ο Βοροντσέβιτς, οι οποίοι ξόρκισαν, αν υπήρχε κάτι που έπρεπε να ξορκιστεί”.

Για τη στιγμή που η Φενέρ είχε ξαναμπεί στο ματς, ενώ είχε καλύψει τη διαφορά: “Αν κοιτάξει κανείς από την τρίτη κάμερα, θα δει κανείς ότι εγώ, οι υπόλοιποι παίκτες και το σταφ ήμασταν ήρεμοι. Προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε αυτή την ηρεμία και σε αυτούς που έπαιζαν, αλλά δεν ήταν εύκολο, διότι ο αντίπαλος γύρισε το ματς από το -21. Η φωτιά ήταν ακόμα στα μάτια τους. Δεν μπορώ να πω τι στρατηγική ακολουθήσαμε, αλλά όταν έχεις τέτοιους παίκτες που μπορούν να γράψουν ιστορία, τότε όλα τα υπόλοιπα είναο περιττά”.

Όσο για τη συνομιλία που είχε με τον Ομπράντοβιτς, ανέφερε: “Στον Ομπράντοβιτς είπα ότι προφανώς και είναι μια δύσκολη στιγμή για αυτόν, αλλά για αυτό το τρόπαιο γνωρίζω καλά ότι έχει μεγάλο μερίδιο και αυτός, όπως και ο σύλλογος που γαλουχηθήκαμε, ο Παναθηναϊκός. Πατάω γερά τα πόδια μου στη γη, δεν είμαι αγνώμων και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική αν δεν πήγαινε έτσι η ιστορία. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αλλά και η Φενέρ να το έπαιρνε δίκαια θα το κέρδιζε”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News