«Ηταν το πεπρωμένο μου ο Παναθηναϊκός - Είχα πρόταση από Ολυμπιακό»

«Ηταν το πεπρωμένο μου ο Παναθηναϊκός - Είχα πρόταση από Ολυμπιακό»

Ο Οκάρο Γουάιτ μίλησε για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, για τον… γάμο που άργησε 5 χρόνια, την πρόταση του Ολυμπιακού, για τον Δημήτρη Πρίφτη και αλλα πολλά.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στo sportday.gr:

Τελικά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Το 2016 μπήκες στο… μάτι του Παναθηναϊκού ενώ το όνομά σου ήταν σχεδόν κάθε χρόνο στη λίστα. Τι συνέβη πριν από 5 χρόνια;

«Ναι ίσως να ήταν το πεπρωμένο να έρθω τώρα. Πριν από 5 χρόνια, μετά την εξαιρετική χρονιά με τον Αρη, ήμουν κοντά στον Παναθηναϊκό. Θα ερχόμουν ξανά στην Ελλάδα. Είχα πει τότε στην ομάδα ότι θα παίξω στο σάμερ λιγκ (σ.σ με τους Χιτ) και θα δούμε. Είχα πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στο Λας Βέγκας. Οι άνθρωποι του Μαϊάμι μου είπαν πως «ξέρουμε ότι έχεις ένα καλό ντιλ στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να σου κάνουμε πρόταση. Ηταν ένα όνειρο για εμένα και έτσι δέχθηκα και υπέγραψα στους Χιτ. Είναι όμως αστείο το πως κάνει κύκλους η ζωή».

Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε η πληροφορία πως πρόβαρες και τα ερυθρόλευκα. Αληθεύει; Αν ναι τι συνέβη;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι είχα πρόταση και από τον Ολυμπιακό. Ηταν πάλι το καλοκαίρι του 2016. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη περίοδο μιλούσα με τις δύο Ελληνικές ομάδες. Είχα και άλλες προτάσεις τότε από την Ευρώπη, αλλά οι βασικές για μένα ήταν αυτές οι δύο. Θα επέλεγα μία από τις δύο. Εντέλει ο Παναθηναϊκός είναι το πεπρωμένο μου».

Το φετινό καλοκαίρι ήσουν το νούμερο ένα όνομα στη λίστα των «πρασίνων». Όμως, έγινε ένα μίνι… σίριαλ η απόκτησή σου. Θα ήθελες να διαλευκάνεις την υπόθεση;

«Ολο αυτό είναι μέρος του business. Καμιά φορά όταν δεν είσαι μέρος του μπάσκετ δεν καταλαβαίνεις το business. Οι ομάδες είναι ένα μέρος. Το μπάσκετ προσφέρει και θέαμα. Στο τέλος της ημέρας θα δεις τι είναι καλύτερο για εσένα. Ναι δεν ήταν άμεση η απάντησή μου στην πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά ήθελα τον χρόνο μου. Να σκεφτώ. Να δω επεξεργαστώ τις άλλες προτάσεις, να διαπραγματευτώ, είχα στο μυαλό μου και το ΝΒΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή και για αυτό το φινάλε είπα το ναι».

Τι σημαίνει για εσένα ο Δημήτρης Πρίφτης; Πόσο σε έχει βοηθήσει στη καριέρα σου;

«Για μένα σημαίνει τα πάντα στο μπάσκετ. Με έχει βοηθήσει πολύ. Του χρωστάω πολλά. Ο τρόπος που καθοδηγεί. Είναι σκληρός προπονητής, εργατικός. Είναι ο κόουτς της άμυνας. Ολοι οι προπονητές που είχα συνεργαστεί από το κολέγιο μέχρι τώρα είχαν ως βάση την άμυνα. Είμαι ένας σκληρός – αμυντικά παίκτης – που μπορώ να βοηθήσω και στην επίθεση. Όμως πρώτα από όλα είναι η άμυνα. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας εξαιρετικός κόουτς. Θα δουλέψουμε μαζί για 3η χρονιά. Λέω πάντα στον εαυτό μου πως αν δεν προχωρήσει κάποια περίπτωση στο ΝΒΑ τότε σίγουρα θα θέλω να δουλέψω μαζί του. Μετά από μερικά χρόνια είχα την ευκαιρία να παίξω για εκείνον».

Τι σου είπε στο τηλέφωνο ο κόουτς όταν έμαθες για τη πρόταση της ομάδας;

«Προσωπικά, ένιωθα ότι θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό. Όχι δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο. Είναι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για 4 χρόνια στην Ρωσία ενώ ήταν παλιότερα ασίσταντ κόουτς της ομάδας. Ο κόσμος δεν ήξερε αν θα έμενε στην Ούνικς ή όχι. Όταν δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, περίμενα ότι θα πάει, ότι θα επέστρεφε και χάρηκα για εκείνον. Το άξιζε».

Είσαι παίκτης του κόουτς Πρίφτη. Θα ήθελες να μας… σποιλάρεις λίγο από τα plays του, προτού σας δούμε στο παρκέ;

«Ναι φυσικά. Εχει πολλά plays. Εχει πολλά και καλά. Θα έλεγα ότι το playbook είναι αρκετά ισορροπημένο. Εχουμε πλούσιο ταλέντο και παίκτες που θα μπορούν να συνεισφέρουν στη κυκλοφορία της μπάλας. Το καλό passing game. Εχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Για εμένα και ο Νέντοβιτς θα είναι κλειδί. Όπως και ο Παπαπέτρου που διαθέτει εμπειρία, αλλά και ο Παπαγιάννης. Ο οποίος μπορεί να είναι νεαρός, αλλά έχει παίξει και στο ΝΒΑ. Σημαντικός θα είναι και ο «Λόκο» (σ.σ. Ρος). Θα είμαστε μια ομάδα αθλητική που θα πολεμάει. Με μονάδες που θα μπορούν να παίξουν άνετα σε 2-3 θέσεις. Θα είναι δύσκολο να μας σταματήσουν στον αιφνιδιασμό ενώ μπορούμε με τους γκαρντ που έχουμε να πιέσουμε πάνω στη μπάλα. Θεωρώ πως και στο πικ εν ρολ θα είμαστε καλοί. Όταν υπάρξει χημεία. Βασικά θα δείτε μια ομάδα που θα στηρίζεται στην άμυνα σε διαφορετικές μορφές της και μέσα από αυτή θα έρθει και η επίθεση».

Θα είσαι ένα από τα… κλειδιά της νέας πράσινης έκδοσης. Ποιος θα είναι ο ρόλος σου στην ομάδα;

«Εδώ και 2 εβδομάδες, είμαι 29 ετών. Ο ρόλος μου θα είναι να καθοδηγήσω. Να βοηθήσω τους νεαρότερους ηλικιακά παίκτες. Βέβαια έχουμε ένα καλό μείγμα από έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες. Θέλω να τους βοηθήσω. Γιατί κανείς από όλους τους παίκτες δεν έχει παίξει για τον Δημήτρη Πρίφτη πέρυσι. Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του, τα συστήματά του και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Οσον αφορά τη θέση που θα μπορώ να αγωνιστώ, εξαρτάται τις συνθήκες του αγώνα. Θα παίζω στο «3», στο «4» και αν χρειαστεί και στο «5». Δεν έχω θέμα. Δεν έχει σημασία η θέση. Υπάρχει η ευελιξία. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να φορτωθεί με πολλά φάουλ. Αναλόγως αν χρειαστεί κοντό σχήμα με περισσότερους γκαρντ ή πιο ψηλό. Ο κόουτς γνωρίζει καλύτερα από όλους μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News