Ισπανικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να πάει στη FIBA»

Χρωστάει χρήματα η Euroleague στον Παναθηναϊκό - Πότε έπρεπε να πληρώσει

Δημοσίευμα χωρίς βάση που προέρχεται από κύκλους του Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός (αλλά και ο Ολυμπιακός) σκέφτεται να μαζέψει τα πράγματά του από την Ευρωλίγκα για τη FIBA.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της πασίγνωστης ισπανικής εφημερίδας «Mundo Deportivo»:

«Το μέλλον της Ευρωλίγκα είναι στον αέρα. Οι δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη αυτή τη Δευτέρα και την Τρίτη αποκάλυψαν την ολοένα και πιο έντονη διαίρεση σε δύο πλευρές, μεταξύ των 13 συλλόγων που είναι μέτοχοι της διοργάνωσης. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να διατηρηθούν τα πράγματα ως έχουν, ίσως με κάποιες τροποποιήσεις και εκεί συντάσσονται οι τρεις ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όσοι θέλουν μια ριζική αλλαγή στη διαχείριση της διοργάνωσης και θεωρούν ότι μπορούν να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και σκέφτονται ακόμη και την επιστροφή ή τουλάχιστον την προσέγγιση της FIBA. Μεταξύ αυτών είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Σε πολλές ομάδες υπάρχει σημαντική δυσφορία σχετικά με την αδυναμία της Ευρωλίγκα να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα και τείνουν να προσεγγίσουν την παγκόσμια ομοσπονδία, από την οποία η Ευρωλίγκα και τα μέλη της «χωρίστηκαν» το 2000, για να διαχειριστούν άμεσα τα συμφέροντά τους. Σε μια εποχή που οι σύλλογοι υποφέρουν έντονα από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν η FIBA ​​να απονέμει μεγαλύτερα έπαθλα, ακόμη και μπόνους συμμετοχής.

Ωστόσο, η επιστροφή στην FIBA ​​φαίνεται πολύ περίπλοκη, αφού οι 13 ιδιοκτήτες των ομάδων που βρίσκονται στο ΔΣ, υπέγραψαν συμβόλαιο που απαιτεί να βρίσκονται στην Ευρωλίγκα μέχρι το 2026, όταν και λήγει η συμφωνία εκατομμυριούχων με την IMG, που προβλέπει ποινή 10 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ομάδα που θα αποφασίσει να κατέβει από το πλοίο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News