Ισόβια για πέντε, ελεύθερος ο Κοτσώνης στην υπόθεση του ΝΟΟR 1!

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στους Μπουρδούβαλη, Γιαννουσάκη και τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί, Αχμεντάντ), για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, ενώ ο Αιμίλιος Κοτσώνης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουρηγμάτων Πειραιά αποφάσισε να επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης + 9 χρόνια + 600.000 ευρώ πρόστιμο στον Γιώργο Μπουρδούβαλη, ισόβια + 8 χρόνια + 300.000 ευρώ πρόστιμο στον Ευθύμη Γιαννουσάκη, και για τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ,) ισόβια + 8 χρόνια + 200.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος.

[ads2]

Όσον αφορά τον Αιμίλιο Κοτσώνη, του επιβλήθηκε ποινή για 10 χρόνια φυλάκιση, όπως  και ο Σταύρος Λάγιος, ενώ ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης + 80.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Ιρανός, Μπονιάντ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια + 60.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν με 8 χρόνια φυλάκισης.

Αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι των καταδικασθέντων συζητούν εάν θα πάρουν αναστολή μέχρι την έφεση.

Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, πρότεινε να μην δοθεί αναστολή σε κανέναν και να οδηγηθούν όλοι στη φυλακή, καθότι «τα εγκλήματα που διέπραξαν αφορούν ποσότητα ηρωίνης τόσο πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόκειται για 2,1 τόνους ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, που μαζί με τις προσμίξεις υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τους 8 τόνους ηρωίνης, οδηγώντας σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, λοιπόν, βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τις αναστολές.

Πήρε αναστολή ο Κοτσώνης!

Πήρε αναστολή ο Κοτσώνης, οπότε θα μείνει ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης. Θα καταβάλλει εγγύηση 40.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Αναστολή επίσης χορηγήθηκε στον Παναγιώτη Φάρο, στον Βασίλη Κουρούβανη (υποχρεούται να εμφανίζεται μία φορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του), καθώς και στους Λάγιο και Αξακάλ. Ο πρώτος υποχρεούται να εμφανίζεται μια φορά στο αστυνομικό τμήμα, ο δεύτερος έχει και υποχρέωση εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου.

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News