Ίσως φέτος είναι η χρονιά του, σε... νέα θέση!

Ο... μουτρωμένος, αλλά κι υπερβατικός εαυτός του Παναθηναϊκού

Τον Χάουαρντ Σαντ Ρος τον είχαμε ξεχωρίσει από το 2018 όταν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Αθλητής που κέρδιζε τα βλέμματα παίζοντας με την ίδια άνεση από το “1” ως το “3”, ενώ με τα 2,01μ. και τη δύναμή του, σε συνδυασμό με την ευελιξία του, στην άμυνα είχε τη δυνατότητα να μαρκάρει ως και το “4”.

Τη σεζόν 2018/2019 μέτρησε 6,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ, 1,7 κλεψίματα στο BCL, ενώ στην Basket League πέραν των 7,7 πόντων, 4,4 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 1,2 κλεψιμάτων, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος, ενώ πανηγύρισε και το Διηπειρωτικό Κύπελλο με την ΑΕΚ. Η “Ένωση” έβλεπε στο πρόσωπό του την ηγετική μορφή.

Τη δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ ήταν ακόμα πιο ανεβασμένος και ελεύθερος. Στο BCL μέτρησε 12,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ, 2,2 κλεψίματα, ενώ στην Ελλάδα είχε 9 πόντους, 6,2 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 2,2 κλεψίματα.

Η στατιστική και αγωνιστική του έκρηξη τον έβαλε όλο και περισσότερο στο μεταγραφικό μπλοκάκι ομάδων της Ευρωλίγκας. Ανάμεσα σε αυτές ο Παναθηναϊκός, που… γλυκοκοίταζε την περίπτωσή του για να ενισχυθεί, ωστόσο οι εξελίξεις τον έστειλαν στην ΤΣΣΚΑ!

Μετά τη Μόσχα, ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα, του πήρε κάμποσους μήνες να συνέλθει από το σοκ παίζοντας ως πλέι-μέικερ αλλά από την άνοιξη και μετά παίζει εξαιρετικά.

Φέτος ίσως είναι η χρονιά του παίζοντας μαζί με τον Παπαπέτρου στο 3.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News