Ήρθε στον Παναθηναϊκό για να ηρεμήσει

Ήρθε στον Παναθηναϊκό για να ηρεμήσει

Έχει δεχθεί επίθεση από ενόπλους. Έχει “χάσει” παιδί. Έχει χάσει και ευκαιρίες, γιατί ήταν παρορμητικός. Την τελευταία διετία ο Mubarak Wakaso έχει αλλάξει. Λέει ότι “ξέρω πια πώς να αποφεύγω τα προβλήματα”, πώς να κάνει focus στη δουλειά του.

Ο Mubarak Wakaso δεν είχε ουσιαστικά προβλήματα, ως παιδί. “Είχα να φάω, είχα ποδοσφαιρικά παπούτσια”.

[ads2]

Ο προβληματισμός του ήταν άλλος: “Έπρεπε να βρω τον τρόπο να ξεχωρίσω, να φύγω από το Tamale”. Έφυγε, για την Ισπανία. Εκεί έκανε μια επίδειξη τεχνικών… αυτοχειρίας, μέχρι που ήλθε αντιμέτωπος με ουσιαστικά προβλήματα και τελικά με τον εαυτό του. Για αυτό και βρήκε τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο να συστηθεί στους Έλληνες, ως νέος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Αdams τον πήγε στην Ισπανία
Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ήθελε να είναι μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του -που ασχολείτο με το σπορ. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Ashanti Ghanaian Gold, ένας μικρός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη Obuasi. “Εκεί σοβαρεύτηκα σε ό,τι αφορούσε το ποδόσφαιρο”, εκεί τον εντόπισαν οι προπονητές των μικρών εθνικών και τον κάλεσαν μόλις “έκλεισε” τα 15, να παίξει για την U17 στο World Cup του Peru. Το έθνος αποκλείστηκε στην πρώτη φάση, αλλά εκείνος είχε κάνει αισθητή την παρουσία του. Πράγμα που συνέβη και όταν έπαιξε για την U19 και την U20. Παράλληλα, έκανε ντεμπούτο και στη λίγκα της Ghana, με την SC Adelaide.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News