Ιωνικός - Παναθηναϊκός: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: 81-92 (Highlights/vid)

Ιωνικός – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας κόντρα στον Ιωνικό για το πρωτάθλημα της Basketleague και ψάχνει μια πειστική εμφάνιση ενόψει της ευρωπαϊκής συνέχειας.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι φανερά προβληματισμένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια και ψάχνει το αντίδοτο για να μην πάει η χρονιά στράφι.

Οι πράσινοι μπορεί να μην έχουν το άγχος του πρωταθλήματος, όμως, δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και να μείνουν εκτός οκτάδας.

Ο Νικ Καλάθης σε μια πιο χαλαρή συνέντευξη προσπάθησε να αποβάλει τις αρνητικές του σκέψεις, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και γύρισε στο μη αποφευκτέο «σήμερα».

Διαβάστε την ολοκληρωμένη συνέντευξη του Νικ Καλάθη στην Ευρωλίγκα:

Για την καλύτερή του στιγμή με τον Παναθηναϊκό: «Η καλύτερη στιγμή ήταν το 2011, όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο της Euroleague. Όταν παίζεις στη Euroleague, αυτό που θες είναι να είσαι πρωταθλητής. Είναι το συναίσθημα ότι έχεις δουλέψει όλο το χρόνο και τελικά τα καταφέρνεις. Ήμασταν έκπληξη τότε, οπότε ήταν η καλύτερη στιγμή».

Για το τι απολαμβάνει περισσότερο στον Παναθηναϊκό: «Είναι σαν οικογένεια. Όταν έρχεσαι εδώ και παίζεις γι’ αυτή την ομάδα, όλα γύρω της σου θυμίζουν οικογένεια. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε κάθε σεζόν, αλλά όταν έχεις καλούς συμπαίκτες και καλό οργανισμό, είναι ωραίο να είσαι μέλος του».

Ιωνικός – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Για τον αγαπημένο του συμπαίκτη: «Είχα πολλούς. Δεν έχω έναν συγκεκριμένο, έχω παίξει με σπουδαίους επαγγελματίες. Τον Μάικ Μπατίστ, τον Σάρας. Τώρα παίζω με τον Ταϊρίς, είχα παίξει με τον Μάικ Τζέιμς. Είναι πολλοί. Είχα την ευχαρίστηση να παίξω μαζί τους».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Είναι τρομερός στο να δίνει κίνητρο. Όταν μπαίνει σε μία ομάδα, ασφαλώς σου δίνει κίνητρο, σου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτό χρειάζεσαι. Ήρθε και μας έφερε ενέργεια. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, γιατί είχε έρθει πρώτη φορά από τις ΗΠΑ, αλλά νομίζω ότι έχει ταιριάξει καλά. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να βάλει τις ομάδες του σε σωστό δρόμο».

Για την αγαπημένη του ασίστ φέτος: «Δεν ξέρω αν μπορώ να επιλέξω μία. Ίσως αυτή με τη Ζαλγκίρις. Δεν πίστευα ότι θα περάσει, αλλά ήμουν τυχερός».

Για το αγαπημένο του γήπεδο στην Euroleague πλην του ΟΑΚΑ: «Πρέπει να διαλέξω την έδρα της Ζαλγκίρις. Δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά οι οπαδοί της τα δίνουν όλα πάντα».

Για το ποιον παίκτη ανυπομονεί να αντιμετωπίσει: «Υπάρχουν πολλοί γκαρντ. Δεν ξέρω. Μου αρέσει να παίζω με τον Μάικ (σ.σ. Τζέιμς) γιατί είναι καλός μου φίλος. Κάνουμε trash talking, αλλά μετά είμαστε μια χαρά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, όπως σου είπα, δεν μπορώ να επιλέξω έναν. Ο Σέιν (σ.σ. Λάρκιν), ο Μίσιτς, ο Ντιλέινι, ο Ροντρίγκεθ. Πρέπει σε κάθε ματς να είσαι έτοιμος για να μην… καταστραφείς».

Για το ποια ομάδα του αρέσει να βλέπει: «Μου αρέσει η Εφές. Γνωρίζονται πλέον, παίζουν καλά, έχουν ρόλους. Είναι ωραίο να τους βλέπεις. Υπάρχουν πολλές ομάδες. Η Μπαρτσελόνα έχει απίθανο ρόστερ. Θα έλεγα την Εφές, όμως».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει την παρουσία στα πλέι οφ: «Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, αλλιώς θα έχουμε μπελάδες. Ελπίζω ότι θα βρούμε το σωστό τρόπο του παιχνιδιού, ότι θα είμαστε αποδοτικοί στο τέλος και θα παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ στα πλέι οφ».

Για το ποιο είναι το αγαπημένο του πράγμα στην Εuroleague: «Ότι κάθε ματς μετρά. Έπαιξα δυο σεζόν στο ΝΒΑ και υπάρχουν τόσα ματς που μπορείς να χάσεις χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Στην Εuroleague όλα τα ματς μετρούν. Γι’ αυτό μου αρέσει περισσότερο».

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι ΕΡΤ Sports HD στις 17:00. Μείνετε συντονισμένοι στο newspao.gr για live streaming.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News