Ιωαννίδης: «Θα το δείτε, είναι θέμα χρόνου να μπουν τα γκολ!»

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης, η Γκενκ και τα 5 εκατ. ευρώ

Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε στο Sportday.gr μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο και έδωσε τις δικές του απαντήσεις στην κριτική για τη μικρή παραγωγικότητα στο σκοράρισμα και την έλλειψη δημιουργίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Ιωαννίδη στo Sportday.gr

Είδαμε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορεί να δημιουργήσει και στο δεύτερο να μεταμορφώνεται και να δημιουργεί φάσεις σε ελάχιστα λεπτά. Πως εξηγείς αυτή την μεταμόρφωση;

«Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν λίγο νωθροί. Σε γενικές γραμμές, δεν καταφέραμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα πράγματα που είχαμε σχεδιάσει. Η μεγάλη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι κυκλοφορήσαμε πολύ πιο γρήγορα τη μπάλα. Το ανέβασμα της ταχύτητας μας βοήθησε πολύ. Η μπάλα ήρθε μπροστά με τον τρόπο που θέλουμε εμείς οι επιθετικοί, και εγώ στην κορυφή, αλλά και για τους εξτρέμ. Αυτό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, που είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε τι φάσεις, το γκολ θα έρθει. Είτε λίγο πιο νωρίς, είτε λίγο πιο αργά, θα σκοράρουμε. Είναι θέμα χρόνου».

Σας αγχώνει και απευθύνω το ερώτημα για εσάς τους παίκτες, ότι ο Παναθηναϊκός σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια, έχει ενεργητικό μόλις ένα γκολ και αυτό από εκτέλεση πέναλτι;

«Εμένα προσωπικά ως άτομο δεν αγχώνει, γιατί θέλω το καλό της ομάδας. Πιστεύω ότι όπως προανέφερα, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε. Να φτιάχνουμε ευκαιρίες. Θα αγχωθώ περισσότερο εάν δεν μπορούμε να φτιάξουμε φάσεις. Όταν φτιάχνουμε φάσεις, θα βάλουμε και γκολ».

Σωστή η επισήμανση, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα και στην τελική προσπάθεια;

«Για παράδειγμα, όταν εγώ ως επιθετικός στα δύο προηγούμενα φιλικά παιχνίδια είχα μόλις μία τελική, δεν γίνεται να σκοράρεις έτσι. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες τελικές, για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Με τον Βόλο είχα τρεις τελικές σε πέντε λεπτά. Με τέτοια συχνότητα, θα βάλουμε γκολ. Όχι να περιμένουμε να βάλουμε γκολ, όταν δημιουργούμε μία φάση. Πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί, αυτό είναι που μας αγχώνει στην ομάδα. Θα δουλέψουμε, θα το διορθώσουμε και θα σκοράρουμε περισσότερο. Θα το βελτιώσουμε, θα το δείτε».

Πνευματικά είστε έτοιμοι για τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων; Γιατί το τωρινό ρόστερ δεν έχει ανάλογη εμπειρία και δεν έχει αρχίσει τόσο νωρίς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Βλέπω ότι όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένουμε πως και πως αυτά τα ματς, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας. Είναι μεγάλη ευκαιρία να ξαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να διεκδικήσουμε ότι μία πορεία αντάξια της ιστορίας του Συλλόγου».

Νιώθεις ότι η Ευρώπη δίνει αυτό το έξτρα κίνητρο μέσα στην ομάδα;

«Από τη μέρα που αρχίσαμε την προετοιμασία υπάρχει αυτό το έξτρα κίνητρο για όλους. Θέλουμε να προκριθούμε και να φτάσουμε στους ομίλους. Είναι ο στόχος μας εδώ και πολύ καιρό».

Έχετε εικόνα από τη Σλάβια; Έχετε σχηματίσει άποψη;

«Έχουμε μία εικόνα, θα μας δώσει το προπονητικό επιτελείο τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Ο προκριματικός γύρος που δίνει τώρα δεν είναι ενδεικτικός, γιατί ο αντίπαλος από το Γιβραλτάρ έχει μικρή δυναμικότητα».

Επομένως, ως κλήρωση δεν σας φοβίζει;

«Σίγουρα ήταν η πιο δύσκολη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Υπήρχαν και πιο εύκολοι αντίπαλοι. Όμως, δεν μας φοβίζει κανένας, γιατί ξέρουμε πως αν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, εάν έχουμε την απόδοση που μπορούμε πραγματικά να έχουμε, θα νικήσουμε και θα περάσουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News