Η ημερομηνία που μπορεί να κρίνει την είσοδο ή όχι επενδυτή στον Παναθηναϊκό

Συλλογή υπογραφών για έκτακτη Γ.Σ., ώστε να γίνει γνωστό το χρέος!

Ο Παναθηναϊκός δίνει μάχη για την αδειοδότηση σε Ελλάδα και Ευρώπη, γνωρίζοντας πως αν επιτευχθούν αυτοί οι δύο στόχοι, τότε το κλίμα θα είναι ευνοϊκότερο για κάποιον επενδυτή.

Ένας πιθανός αποκλεισμός από την Ευρώπη θα μπορούσε να “φρενάρει” κάποιον επενδυτή, ο οποίος -προφανώς- και θα ήθελε την έξοδο της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για εμπορικούς λόγους. Γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα έχανε το πρώτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα έπαιρνε (εντός τριετίας), θα γνώριζε πως η εκάστοτε υπέρβαση στο μπάτζετ θα πήγαινε στα σκουπίδια, έστω και αν αυτό είναι για μία σεζόν. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε και το πόσο πέφτει η αγοραστική αξία των παικτών όταν αυτοί δεν αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα, αν δεν πάρει άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να επιβληθεί (ακραίο) υποβιβασμός ή και απαγόρευση μεταγραφών. Το πιο πιθανό -πάντως- θα ‘ναι αν δεν πάρει άδεια από την ΕΠΟ να μην έχει πάρει και από την UEFA. Άρα, πραγματικά θα μιλάμε για μία χαμένη χρονιά, στην οποία ο Παναθηναϊκός θα προσπαθούσε με πιτσιρίκια και με χαμηλό μπάτζετ να βγει πεντάδα, να ΜΗΝ συμμετέχει στην Ευρώπη (για να σβήσει η τιμωρία) και να ξεκινήσει το πλάνο της από τη μεθεπόμενη σεζόν. Φυσικά ξεχνάμε το ενδεχόμενο του ο Παναθηναϊκός να τερματίσει φέτος στις θέσεις για την ευρωπαϊκή έξοδο. Άρα, καταλαβαίνουμε πως η ημερομηνία που θα κριθούν αυτά τα σημαντικά ζητήματα είναι η 31η Μαρτίου. Ημερομηνία πολύ πιο σημαντική από την αντίστοιχη για την UEFA (28/2).

Θα ήταν εύκολο σε αυτήν την κατάσταση να βρεθεί ένας επιχειρηματίας και να γνωρίζει πως θα πετάξει μία σεζόν στα σκουπίδια; Δύσκολο…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News