«Ικανός να βάλει 30 πόντους ο Χέινς...»

«Ικανός να βάλει 30 πόντους ο Χέινς...»

Ο Μαρκέζ Χέινς θα ενισχύει στο εξής τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr ρώτησε στην Ιταλία όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος για το αγωνιστικό προφίλ του νέου γκαρντ του «Τριφυλλιού».

Ο νέος γκαρντ των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης αγωνίζεται επί σειρά ετών στα ευρωπαϊκά παρκέ και δεν είναι παίκτης άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό.

[ads2]

Την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε την ξεκίνησε στη Σάσαρι κι ομολογουμένως τα πήγε αρκετά καλά! Συγκεκριμένα, ο Χέινς μέτρησε 13 πόντους με 41.7% στα τρίποντα σε 10 συμμετοχές στη Euroleague, ενώ σε 4 ματς στο Eurocup οι αριθμοί του ήταν 15 πόντοι κατά μέσο όρο με 40.9% στα σουτ τριών πόντων.

Η πορεία του, όμως, στη Σάσαρι ολοκληρώθηκε, ο Αμερικανός -με διαβατήριο από τη Γεωργία- γκαρντ έχει μπροστά την πρόκληση του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr ρώτησε στην Ιταλία για το αγωνιστικό του προφίλ. Εκεί εξάλλου τον ξέρουν αρκετά καλά τον συγκεκριμένο παίκτη, αφού έχει αγωνιστεί ακόμα στη Σιένα και το Μιλάνο.

Ο Matteo Andreani από το basketinside.com μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα τον Χέινς, πριν τον δούμε στο παρκέ με την πράσινη φανέλα.

«Ο Μαρκέζ αγωνίζεται κυρίως ως point guard, ωστόσο είναι σπουδαίο σουτέρ και μπορεί να παίξει στη θέση “2”. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως επιτίθεται στο αντίπαλο καλάθι χωρίς φόβο για την αντίπαλη άμυνα. Απειλεί σε κάθε φάση!», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός δημοσιογράφος κι εν συνεχεία μας μίλησε για τα μειονεκτήματα του νέου γκαρντ του Παναθηναϊκού.

«Το κύριο μειονέκτημα του Χέινς είναι πως δεν έχει συνοχή στο παιχνίδι του. Είναι παίκτης ικανός να βάλει 30 πόντους, αλλά μπορεί να σουτάρει με άσχημα ποσοστά κι αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του. Επίσης, δεν είναι πολύ καλός στην άμυνα. Όχι αρνητικός, αλλά σπουδαίος αμυντικός», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να σταθεί στη Euroleague. Το έδειξε με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ είχε θετική παρουσία κι ως παίκτης της Σάσαρι…»

gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News