Ηγέτης της αμυντικής γραμμής ο Σένκεφελντ

Σένκεφελντ: «Έβαλαν… το πούλμαν μπροστά από την εστία»

Πρωτοπαλίκαρο του Λάζλο Μπόλονι στην σωστή αμυντική λειτουργεία είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ.

Δυο-τρία ματς να δεις νιώθεις αμέσως ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανασταλτικής προσπάθειας των πράσινων με την ικανότητα του να αμυνθεί ΠΑΝΤΟΥ στο γήπεδο.

Το καλούπι του φωνάζει πως είναι έτοιμος να ηγηθεί, δεν του λείπει ούτε η εμπειρία, ούτε το μέγεθος για να αποτελέσει “παράγοντα” για τον Παναθηναϊκό.

“Σκυλί του πολέμου” πίσω από τη μπάλα, τρομερή φυσική παρουσία μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη, δυνατός, εξαιρετικός στο positioning, θυμίζει πολλές φορές Ρενέ Χένρικσεν όντας μερικά δεύτερα πιο μπροστά από την σκέψη του επιτιθέμενου, έχοντας μαντέψει από πριν τι πάει να κάνει και μάλιστα ο Ολλανδός είναι και ταχύτερος του Δανού.

Δυνατός κορμός, δε σπρώχνεται εύκολα, μπορεί να αμυνθεί εξίσου αποτελεσματικά και σε ζώνη και σε μαν του μαν και ως συντονιστής σε διάταξη τριών στόπερ, ενώ στο δρόμο για τη διεκδίκηση της μπάλας μπορεί να …γκρεμίσει τοίχο.

Έχει παιχνίδι με το τόπι στο έδαφος και του χρόνου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ματς στην Ευρώπη παίζοντας απέναντι σε ποιοτικότερους αντιπάλους για να διαφημίσει την αφεντιά του στην πιάτσα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News