Ιμπάρμπο, όπως Μπεργκ!

Ιμπάρμπο, όπως Μπεργκ!

O Iμπάρμπο έρχεται στον Παναθηναϊκό και για όσους τον έχουν δει να παίζει λένε, ότι είναι ένας παίκτης, που μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει, αλλά να κάνει και την διαφορά.

Θηριώδης επιθετικός, αλλά και γρήγορος για το ύψος του που έχει ένα κοινό στοιχείο με τον Μάρκους Μπεργκ, όταν και ο Σουηδός είχε έρθει στον Παναθηναϊκό από το Αμβούργο.

[ads2]

Ο Ιμπάρμπο ψάχνει και αυτός την ποδοσφαιρική του Ιθάκη μετά την φετινή μέτρια παρουσία του σε Ρόμα και Γουότφορντ και το καλό κλείσιμο της χρονιάς στην πατρίδα του και την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Ο Μπεργκ το ίδιο έψαχνε, όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό. Την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, την οποία βρήκε, αφού αναγεννήθηκε και επέστρεψε στην Εθνική Σουηδίας. Ο Σουηδός όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό προερχόταν από δύο χρονιές στο Αμβούργο, όπου είχε μόλις 26 συμμετοχές και τρία γκολ. Είχε και τραυματισμούς, αλλά δεν είχε δέσει και με την ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια που παίζει στον Παναθηναϊκό, ο Μάρκους έχει 107 συμμετοχές και 64 γκολ. Άλλοι αριθμοί, οι οποίοι οδήγησαν τον Μπεργκ και στην επιστροφή στην Εθνική.

Ο Ιμπάρμπο προέρχεται και αυτός από δύο χρονιές, όπου είχε 41 συμμετοχές και 4 γκολ. Και 9 ασίστ. Έρχεται διότι θέλει να παίξει, θέλει να γίνει αυτός, που ήταν τα πρώτα χρόνια στην Κάλιαρι. Η διαφορά η μεγάλη φυσικά είναι ότι ο Μπεργκ ήρθε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ιμπάρμπο έρχεται ως δανεικός. Το γεγονός ότι η Κάλιαρι τον παραχωρεί με ένα ποσό που δεν πέφτει κάτω από 6 εκ. ευρώ δείχνει πόσο πιστεύουν στην αξία του. Τη νέα περίοδο που έρχεται, ο Ιμπάρμπο θα κάνει τα πάντα για να συμβεί και στη δική του περίπτωση ότι και με τον Μπέργκ. Να βρει την ομάδα που του ταιριάζει. Η παρουσία του Στραματσόνι, ο οποίος τον ξέρει, παίζει ρόλο στην απόφασή του να έρθει.

Σαν παίκτες δεν μοιάζουν πολύ. Ο Ιμπάρμπο είναι πιο ψηλός και πιο δυνατός στις μονομαχίες από τον Μπεργκ και όσο και αν κάνει εντύπωση παίζει τόσο ως φορ , όσο και στα άκρα. Με την Κολομβία κόντρα στην Εθνική μας πριν δύο χρόνια στο Μουντιάλ είχε ξεκινήσει ως φορ , αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια έπαιξε αριστερά.

Η παρουσία του Ιμπάρμπο, όμως, μπορεί να βοηθήσει και τον Λέτο και τον Μπέργκ σε ένα 4-3-3 , ώστε να συνθέσουν μία τριπλέτα που ο Παναθηναϊκός έχει να δει χρόνια. Και στην ερώτηση «τι θα κάνουμε αν ο Ιμπάρμπο πάει σούπερ την φετινή χρονιά; Που θα βρούμε τα 5-6 εκ. ευρώ της ρήτρας για να τον αγοράσουμε;» η απάντηση είναι απλή. Ας πάει σούπερ ο Ιμπάρμπο , ας πετύχει τους στόχους του ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο και όταν έρθει η ώρα την κάνουμε την κουβέντα. Μέχρι το άλλο καλοκαίρι ο δρόμος είναι μακρύς. Και ο Παναθηναϊκός φέτος θέλει ΜΟΝΟ αποτελέσματα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Η ομάδα δεν αντέχει άλλες αποτυχίες και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή πορείας. Παίκτες τύπου Ιμπάρμπο μπορεί να την βοηθήσουν να την πετύχει. Όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και τώρα πιστεύω ότι κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οποιονδήποτε παίκτη όταν πάει σε μία ομάδα. Πολλά παίζουν ρόλο για το αν θα παίξει η όχι . Και μόνο το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Εγώ απλά αναφέρομαι στο στιλ του Ιμπάρμπο, αλλά και στο κίνητρο και την δίψα του Κολομβιανού επιθετικού να πετύχει την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό.

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News