Ιακωβίδης: Η συμβολή του Ερασιτέχνη και οι τρεις χορηγοί!

Ιακωβίδης: «Η Αρση Βαρών ήταν και θα είναι το εθνικό μας σπορ»

Σημαντική οικονομική ενίσχυση έρχεται από το «Σύλλογος πιο Μεγάλος» προς τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ενώ ευρέθησαν και τρεις σημαντικοί χορηγοί. Στήριξε οικονομικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αύριο η απόφαση του Έλληνα αθλητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σύλλογος πιο Μεγάλος:

Η ανταπόκρισή σας για τον αρσιβαρίστα της Εθνικής Ομάδας και του Παναθηναϊκού, Θοδωρή Ιακωβίδη, ξεπέρασε κατά πολύ και τις δικές μας προσδοκίες. Είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων.
Όχι μόνοι όσοι καταθέσατε χρήματα, αλλά και όσοι κοινοποιήσατε το θέμα του πρωταθλητή μας, ώστε να πάρει πανελλήνια έκταση και να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Επειδή κάποια εμβάσματα από το εξωτερικό ή άλλες τράπεζες του εσωτερικού (δηλαδή πλην της Alpha Bank) έχουν καθυστέρηση μίας ή δύο εργάσιμων ημερών, η οριστική ανακοίνωση για το τελικό ποσό θα βγει αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, λογικά το μεσημέρι (όταν θα έχει λογιστικοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ από την καμπάνια), από την επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και μετέπειτα από εμάς.
Εκτός από το ποσό, το οποίο θα μεταφερθεί στον Θοδωρή με τραπεζική εντολή στο λογαριασμό του, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες (μάλιστα ο Ερασιτέχνης δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει πλήρως και το ποσό που αναλογεί στη βάσει νόμου φορολογία δωρεάς προς αθλητές), αύριο θα μάθουμε και την οριστική απόφαση του 11ου Ολυμπιονίκη του Τόκιο, αν δηλαδή θα συνεχίσει να υπηρετεί το άθλημα που τόσο λατρεύει.
Ακόμα, ενδέχεται να υπάρξει ενημέρωση όσον αφορά την εξεύρεση χορηγών για τον Θοδωρή (σε περίπτωση που εκείνος παραμείνει στην άρση βαρών). Αυτές τις ημέρες, τρεις σημαντικές προτάσεις χορηγίας, ειδικά για τον 30χρονο αθλητή, γνωστοποιήθηκαν αρχικά σε εμάς (ως υπεύθυνους του όλου εγχειρήματος και κατά κάποιον τρόπο μεσάζοντες) και κατόπιν τις παραπέμψαμε απευθείας στον ίδιο τον Ιακωβίδη, ώστε να αποφασίσει εκείνος ποια ή ποιες από αυτές τις προτάσεις (ή κάποιες άλλες που ενδεχομένως του έχουν γίνει) τον ικανοποιούν.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα του Θοδωρή Ιακωβίδη θα αποτελέσει την αφορμή ώστε η Πολιτεία να αγκαλιάσει με μεγαλύτερη θέρμη τους Έλληνες πρωταθλητές και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους. Δυστυχώς, πολλά νεαρά παιδιά με ταλέντο και ικανότητες, σε όλα τα ολυμπιακά σπορ, αναγκάζονται, λόγω έλλειψης στήριξης από τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους τους, να αποχωρήσουν πρόωρα από τον πρωτ-αθλητισμό, κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο για τη χώρα που γέννησε και μεταλαμπάδευσε σε ολόκληρο τον πλανήτη το ολυμπιακό πνεύμα.
Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει άρδην και οι αθλητές, αντί να απογοητεύονται, να ενθαρρύνονται στο να συνεχίσουν να αθλούνται, με στόχο να χαρίζουν συνεχώς διεθνείς διακρίσεις στα γαλανόλευκα χρώματα. Και ευχόμαστε, στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, το 2024, να μη χρειαστεί καν να επαναληφθούν καμπάνιες ενίσχυσης σαν τη δική μας, έστω και αν αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη και το ενδιαφέρον. Περισσότερα αύριο…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News