Η ΤΣΣΚΑ... ξαπόστειλε πιο γρήγορα τον Πιτίνο

Άθλια εικόνα και βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι 31 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο κεφάλι τον Μάρτιο από την αποψινή του αντίπαλο αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα της δυσφορίας που κυοφορούνταν στα αποδυτήρια για τον Ρικ Πιτίνο που μετά από μερικές μέρες αποχώρησε από την Ελλάδα.

Η ομάδα στην δεύτερη θητεία του δεν απέδιδε καθόλου καλά και ο κόουτς δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Αρκετοί από τους παίκτες του τριφυλλιού δυσανασχετούσαν πλέον έντονα με την πολύ διαφορετική νοοτροπία του και ο βαθμός πειθαρχίας τους, δεν ήταν πλέον ο ενδεδειγμένος, η εικόνα που παρουσίασαν οι πράσινοι στο ματς με την ΤΣΣΚΑ τον Μάρτη παρέπεμπε σε σύνολο που δεν παίζει σε καμία περίπτωση για τον προπονητή του.

Ήταν εμφανές πέρσι πως ο θρύλος του κολεγιακού πρωταθλήματος, είχε χάσει τα ερείσματά του στα αποδυτήρια, γι’ αυτό και δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που ανακουφίστηκαν στο άκουσμα της συμφωνίας του με το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η αρχή έγινε από το προσωπικό πρόβλημα της γυναίκας του και την άδεια που πήρε μόνος του για μεταβεί στο Μαϊάμι, αμέσως μετά το ματς με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Κάπως έτσι, ο Ρικ έλλειψε από το ματς με το Ρέθυμνο και πέρασε πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα κάτω από τον καυτό ήλιο της Φλόριντα. Στην πρώτη ευκαιρία που του ξαναδόθηκε, ένα ακόμη προσωπικό πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια, το οποίο τον ανάγκασε να απουσιάσει από το All-Star Game του Ηρακλείου και να επιστρέψει δύο εικοσιτετράωρα πριν το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη. Εκεί ράγισε οριστικά το γυαλί με τους παίκτες.

Είχε προηγηθεί ο προγραμματισμός προπόνησης την επομένη του All Star Game κι ενώ ο ίδιος ήταν στο σπίτι του στην Αμερική, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Νικ Καλάθη και προκάλεσε ένα γενικότερο μπάχαλο στην πρώτη προπόνηση στην οποία έδωσε το παρών, μόλις επέστρεψε. Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω της έξαρσης του Covid-19 και η πρόταση του πανεπιστημίου Iona ήρθαν κουτί στον κόουτς για να βρει κι εκείνος την δική του λύτρωση μακριά από τη χώρα μας που πια δεν τον ενέπνεε!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News