«Η Θύρα 13, οι πιο "τρελοί" οπαδοί - Θα ήθελα να παίξω ξανά για εκείνους»

«Η Θύρα 13, οι πιο "τρελοί" οπαδοί - Θα ήθελα να παίξω ξανά για εκείνους»

Ο Έι Τζέι Σλότερ θυμήθηκε και τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Αμερικανός, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό το 2014-15, μίλησε για τη χρονιά του στον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την Θύρα 13.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε στο eurohoops.net:

-Πάμε τώρα στο παρελθόν σου. Γιατί δεν σε είδαμε σε άλλη ομάδα Ευρωλίγκας, εκτός του Παναθηναϊκού;

“Τη χρονιά που άφησα τον Παναθηναϊκό, πήγα στη Μπάνβιτ που είναι εξαιρετική ομάδα. Δεν ξέρω να απαντήσω γιατί δεν έπαιξα ξανά στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας στόχος για εμένα το να επιστρέψω και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία μου, κερδίζοντας το EuroCup και παίζοντας στην Ευρωλίγκα με τη Γκραν Κανάρια”.

-Ποιες είναι οι πιο δυνατές αναμνήσεις που έχεις από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα;

“Ήταν μια φανταστική εμπειρία για εμένα και σίγουρα ένας από τους κορυφαίους συλλόγους που έχω αγωνιστεί. Η ανάμνηση της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι κάτι που μου έχει μείνει. Ήταν σπουδαίο το ότι έπαιξα δίπλα σε έναν θρύλο όπως ο Διαμαντίδης. Φυσικά μια ακόμα σπουδαία ανάμνηση είναι το να παίζω μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και την Θύρα 13”.

-Ο Διαμαντίδης είχε μιλήσει σε συνέντευξή του για τον κόουτς Ιβάνοβιτς και τον είχε χαρακτηρίσει ως τον χειρότερο στην καριέρα του. Πώς ήταν η εμπειρία σου μαζί του;

“Όλοι έχουν τις απόψεις τους αναφορικά με τους προπονητές τους. Ήταν σκληρός αλλά δεν θα τον έλεγα τον χειρότερο στην καριέρα μου. Βέβαια όπως είπα, όλοι έχουν τις απόψεις τους και σέβομαι τα όσα λέει ο Διαμαντίδης”.

-Πώς ήταν το να δουλεύεις μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

“Ήταν απίθανο το να είσαι δίπλα σε έναν θρύλο σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη, να δουλεύεις μαζί του, να είσαι σε θέση να μάθεις πράγματα, απλά παρακολουθώντας τον να παίζει και να τα εντάξεις στο δικό σου παιχνίδι. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία το να παίζω δίπλα σε έναν παίκτη σαν εκείνον”.

-Ο Παναθηναϊκός φέτος αποκλείστηκε νωρίς από την συνέχεια της Ευρωλίγκας. Θεωρείς πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της απουσίας των φιλάθλων;

“Δεν πιστεύω πως είναι ο βασικός λόγος αλλά είναι ένας παράγοντας σίγουρα. Ειδικά στο ΟΑΚΑ με την ατμόσφαιρα της θύρας 13. Είχαν αρκετές αλλαγές και είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό αλλά του χρόνου θα είναι πίσω και στην θέση που ανήκει”.

-Φιλάθλους δεν έχετε ούτε στη Γκραν Κανάρια. Πόσο δύσκολο ήταν το ότι δεν μπορούσατε να γιορτάσετε μαζί τους την πρόκριση στα ημιτελικά του EuroCup;

“Είναι άσχημο που δεν μπορούμε να μοιραστούμε με τους φιλάθλους την πορεία μας μέχρι τώρα. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να μας βλέπουν μέσα από την τηλεόραση και θα μας στηρίζουν”.

-Μπορεί να μην έχεις συναντήσει τους φιλάθλους ακόμα στο γήπεδο, όμως έχεις παίξει για αρκετούς διαφορετικούς τα προηγούμενα χρόνια. Ποιοι ήταν οι πιο… τρελοί;

“Σίγουρα η Θύρα δεκατρία και με διαφορά. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα να παίξω ξανά για εκείνους”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News