Η θητεία του Βόβορα «κάηκε» από μια φράση!

Η θητεία του Βόβορα «κάηκε» από μια φράση!

Ο Νότης Καμπέρης αποχαιρετάει τον κόουτς Βόβορα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και επισημαίνει πως ο πιστός «στρατιώτης» θα μακροημέρευε στο Τριφύλλι, αν έπαιζε πιο «safe» στην επιλογή του άσου.

Ο Νότης Καμπέρης αποχαιρετάει τον κόουτς Βόβορα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και επισημαίνει πως ο πιστός «στρατιώτης» θα μακροημέρευε στο Τριφύλλι, αν έπαιζε πιο «safe» στην επιλογή του άσου.

Αφήνει μια πίκρα η αποδέσμευση του Βόβορα. Ειδικά, αν θυμηθεί κανείς τις δηλώσεις του στο ξεκίνημά του ως headcoach στο Τριφύλλι.

«Την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με την διοίκηση και συμφωνήσαμε, πήγα στο σπίτι και η γυναίκα μου με είδε στεναχωρημένο. Της είπα ότι υπέγραψα ότι κάποια στιγμή θα φύγω από τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η μοίρα της δουλειάς μας. Όμως αυτό είναι το πιο δύσκολο είναι που μας αρέσει. Είναι κάτι που ζούμε όλοι οι προπονητές».

Όπως και έγινε, λοιπόν. Πιο σύντομα από όσο θα περίμενε κανείς. Και είναι λυπηρό, πως ο Βόβορας, ένας φρέσκος, Έλληνας προπονητής, δεν απόλαυσε τη θητεία του με μεγαλύτερα προνόμια στον πάγκο. Και αποχώρησε, εν τέλει, από το σύλλογο στη σκιά του «5-11» στην Ευρώπη και της διψήφιας ήττας από το Λαύριο.

Είναι αποδεκτό πως ο τέως προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας ήθελε να φέρει τις δικές του ιδέες στο σύγχρονο μπάσκετ. Όμως, πήρε ένα ρίσκο που του στοίχισε. Σε εκείνη την περίφημη καλοκαιρινή Σ.Τ, μαζί με τους Διαμαντίδη, Αλβέρτη, Παπαπέτρου και Τριαντόπουλο, είχε πει την εξής «ατάκα» (σε συνάρτηση και με το ναυάγιο του Λαπροβίτολα):

«Θα εξελίξουμε τη θέση στον άσο με έναν ψηλό (σ.σ τον Σαντ Ρος ή ακόμη, και τον Παπαπέτρου).»

Στο σύγχρονο μπάσκετ η θέση του «PG» είναι η αρχή και το τέλος. Οι πράσινοι δεν βρίσκονταν στην οικονομική θέση για τέτοιους πειραματισμούς και το πλήρωσαν στην Ευρώπη. Όχι, πως ο Κουβανός – υπό προϋποθέσεις, για μερικά λεπτά – δεν θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του δημιουργού. Αλλά σίγουρα δεν ήταν και σώφρων να ξεκινήσει από εκεί, η οικοδόμηση μιας νεοσύστατης ομάδας με το χαμηλότερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα.

Ο Βόβορας «θυσιάστηκε» σε μεγάλο βαθμό, για να ταρακουνηθούν οι παίκτες, οι οποίοι φέρουν και ένα εξίσου μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Έτσι, όμως, συμβαίνει στον αθλητισμό γενικά…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News